Tre ned på 1-2-3!

Hva gjør du når tuntreet er blitt gammelt og vaklevorent, og har vokst seg til en kjempe på over tretti meter?

GALT SVAR: Du tar frem motorsaga og håper det vil falle i riktig retning.

RIKTIG SVAR: Du får fagfolk til å hjelpe deg.

Kjempe-poppel
Foto: NRK

 

Det er mye å ta hensyn til når et stort tre skal felles. Kraftledninger går på kryss og tvers, nabohuset står tett inntil og bilene på parkeringsplassen står farlig nære fallsonen. Da kan det være like greit å la noen andre ta ansvaret.

Reporter Olav Viksmo-Slettan var med Akrobat Trefelling og trepleie da en kjempe-poppel på over 30 meter, måtte knele etter over 200 års fri vekst. I løpet av få timer hadde arbeidslaget på fem mann fjernet kjempen.

-Her har du folk både med bakgrunn fra skogsarbeid og fjellklatring, forteller Svein Helge Nilsen hos Akrobat. – Som regel er det greiest å la gutta klatre i trærne, men noen ganger må vi bruke lifter og kraner for å komme til.

Se kjempe-poppelen legges til jorden her .

Kulturstrøm

 • Pussar opp prestegard

  Bjørnstjerne Bjørnson sin barndomsheim, Nesset prestegard i Romsdal, skal pussast opp for sju millionar kroner. Den siste presten forlét prestegarden i 2016 og no skal hovudhuset brukast som museum.

  Pussar opp Nesset prestegård
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Zuckerberg fikk klar beskjed av EU

  Facebook-sjef Mark Zuckerberg fikk klar beskjed om å gjøre mer for å stanse flommen av hatmeldinger og falske nyheter da han møtte tre EU-kommissærer i Brussel mandag. EU skal om kort tid legge fram en plan for å regulere kunstig intelligens.

  Mark Zuckerberg
  Foto: Erin Scott
 • Gir seg med Farmen

  TV 2-programleder Gaute Grøtta Grav fra Isfjorden i Rauma gir seg som programleder i "Farmen" og "Farmen kjendis". Han har ledet programmet i 13 sesonger og over 500 programmer. Det er foreløpig ikke klart hvem som skal ta over programlederjobben.

  Gaute Grøtta Grav i Farmen-genseren
  Foto: Alex Iversen / TV 2