Hopp til innhold

Tensing-Pia synger

Enhver fikk seg en overraskelse når Pia Tjelta kom til studio og viste at hun også kan synge.

Julius Winger, Pia Tjelta, Ivar Dyrhaug, Hilde Louise Asbjørnsen og Øyvind Brandtzæg

Julius Winger, Pia Tjelta, Ivar Dyrhaug, Hilde Louise Asbjørnsen og Øyvind Brandtzæg

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Vakre Pia

Norges vakre skuespiller Pia Tjelta entrer Beat for Beat-studioet fredag 26. september. Det overrasker nok mange og enhver at ikke bare er hun en fabelaktig skuespiller, men hun kan faktisk synge og! Hun har sunget ten-sing fra hun var 14 år og sunget i ulike band i Stavanger, til og med i en jazz-duo. I høst holder Pia på å øve inn sin første musikal, nemlig "Les Miserables" som har premiere på Oslo Nye 4. februar 2009. I kveld er hennes motspiller en nær venn, nemlig musikeren Julius Winger som hun har koret på plata til. – Jeg er en veldig fan av hans plater og elsker hans sanger, kan Pia fortelle.

”Kjærlighet og andre misforståelser”

Julius Wingers siste plate heter ”Kjærlighet og andre misforståelser”. En plate i visetradisjon som han sier. Noe overraskende kanskje at en så ung fyr begir seg ut i en visetradisjon som en kanskje mest forbinder med Lars Klevstrand og Erik Bye, men en ting er sikkert, han gjør det med overbevisning! På denne plata synger han også duett med ingen ringere enn selveste Kari Diesen. Sangen er selvsagt ”Hovedøen”. I kveld er det derimot Pia og Julius som gjør denne sangen sammen og det er en nydelig versjon du vil få høre. Julius er også helt rå på å gjøre Sting-låter så du skal ikke se bort ifra at noe gammel Police vil dukke opp heller.

Terningkast 6

På Trond Nagell Dahls lag finner vi Hilde Louise Asbjørnsen og Øyvind Brandtzæg. Hilde Louise er ”hun andre” i komikerduoen Asbjørnsen og Joh, men hun er ikke bare en del av denne duoen. Hun står også fjellstøtt som soloartist, i jazzens tegn. Hun kom i høst med plata "Sound Your Horn" til fantastiske kritikker. Hun fikk blant annet 6 (!) i Aftenposten så her er det bare å følge med. Sammen med Hilde Louise er Øyvind Brandtzæg.

Berlinerpoplene

Øyvind er kanskje for tiden særlig kjent blant trøndere siden han har vært tilknyttet Trøndelag teater en stund. Her har han spilte mange ulike roller i blant annet Jesus Christ Superstar, Piaf, Purpur og gull, An-Magritt, Ronja Røverdatter og Les Misérables for å nevne noen. Han har en særlig tøff stemme og er blant annet veldig god på å imitere Gerir Børretzen. Vil du se mer til Øyvind etter kveldens sending er han i høst aktuell som den homofile Neshov-broren i "Ligge i grønne enger" på Trøndelag teater.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.