Supermann satte prisrekord

Et eksemplar av den første utgaven av Supermann, satte prisrekord på auksjon da det gikk under hammeren for 12,5 millioner kroner. Selgeren skal være Hollywood-stjerne og Supermann-fantast Nicholas Cage.

Nicholas Cage Supermann

Skuespiller Nicholas Cage skal stå bak salget va verdens dyreste tegneserie.

Foto: Bildekombo, Scanpix

Tegneserien ble solgt i en nettauksjon, hvor den satte ny rekord med god margin. Ifølge BBC ble forrige rekordsum ble satt i fjor, da en mindre velholdt førsteutgave av samme blad ble solgt for fire millioner mindre.

Tegneserien skal være i nær sagt perfekt stand, og flere nettsteder mener selgeren må være skuespiller Nicholas Cage. På auksjonshusets nettsider blir tegneserien kvalitetsstemplet med kategori ni, noe som betyr minimalt med merker og skader.

Ble stjålet

Samlerobjektet har en kronglete historie fra skuespillerens eierskap til det gikk under hammeren i går. Cage kjøpte det på auksjon for 900.000 kroner i 1997, men noen år senere forsvant det.

Tegneserien ble stjålet fra skuespillerens hjem under et innbrudd i år 2000, sammen med flere andre verdifulle tegneserier. Deretter var det forsvunnet i ti år, før det dukket opp ved en tilfeldighet i et lager i San Fernando Valley i Los Angeles.

Fikk rollen som Supermann

Den tegneserieinteresserte skuespilleren skal ha et spesielt forhold til Supermann, og har oppkalt sin egen sønn etter superhelten. Sønnen er døpt Kal-El, som er Supermanns opprinnelige navn fra planeten Krypton.

I 1997 fikk Cage mulighet til å spille sin store helt i en storsatsing der Tim Burton skulle ha regi. Men filmprosjektet krasjet to år senere etter flere store konflikter.

Skuespillerens agent vil ikke bekrefte at det er Cage som er selgeren, men i omtalen av tegneserien opplyses det om en tilsvarende bakgrunn og tilstand som skuespillerens eksemplar. Uttalelser fra tegneserieeksperter peker i samme retning, så alt tyder på at han har solgt sitt kjære klenodium.

Det er ikke kjent hvem som er den nye eieren av den verdifulle førsteutgaven.

Kulturstrøm

  • Etterforsker mulig Dagbladet-angrep

    Politiet etterforsker et mulig hackerangrep, som torsdag førte til at Dagbladet og fire andre nettsteder ble stengt, melder NTB. Nettstedene opplevde at flere av artiklene ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn.

  • Ny roman solgt før utgivelse

    Allerede før utgivelse her hjemme, er Matias Faldbakkens nye roman, «Vi er fem», solgt for utgivelse i Tyskland, opplyser forlaget. «Historien fungerer så det suser uansett hvordan du velger å gå inn i den», skriver NRKs anmelder om boken. Tidligere i år ble det kjent at Faldbakken mottar ITB-prisen «Frankfurt Book Fair Guest of Honour 2019» for «The Hills».

    Forlaget Oktober presenterer høstlisten
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix