Hopp til innhold

Supermann satte prisrekord

Et eksemplar av den første utgaven av Supermann, satte prisrekord på auksjon da det gikk under hammeren for 12,5 millioner kroner. Selgeren skal være Hollywood-stjerne og Supermann-fantast Nicholas Cage.

Nicholas Cage Supermann

Skuespiller Nicholas Cage skal stå bak salget va verdens dyreste tegneserie.

Foto: Bildekombo, Scanpix

Tegneserien ble solgt i en nettauksjon, hvor den satte ny rekord med god margin. Ifølge BBC ble forrige rekordsum ble satt i fjor, da en mindre velholdt førsteutgave av samme blad ble solgt for fire millioner mindre.

Tegneserien skal være i nær sagt perfekt stand, og flere nettsteder mener selgeren må være skuespiller Nicholas Cage. På auksjonshusets nettsider blir tegneserien kvalitetsstemplet med kategori ni, noe som betyr minimalt med merker og skader.

Ble stjålet

Samlerobjektet har en kronglete historie fra skuespillerens eierskap til det gikk under hammeren i går. Cage kjøpte det på auksjon for 900.000 kroner i 1997, men noen år senere forsvant det.

Tegneserien ble stjålet fra skuespillerens hjem under et innbrudd i år 2000, sammen med flere andre verdifulle tegneserier. Deretter var det forsvunnet i ti år, før det dukket opp ved en tilfeldighet i et lager i San Fernando Valley i Los Angeles.

Fikk rollen som Supermann

Den tegneserieinteresserte skuespilleren skal ha et spesielt forhold til Supermann, og har oppkalt sin egen sønn etter superhelten. Sønnen er døpt Kal-El, som er Supermanns opprinnelige navn fra planeten Krypton.

I 1997 fikk Cage mulighet til å spille sin store helt i en storsatsing der Tim Burton skulle ha regi. Men filmprosjektet krasjet to år senere etter flere store konflikter.

Skuespillerens agent vil ikke bekrefte at det er Cage som er selgeren, men i omtalen av tegneserien opplyses det om en tilsvarende bakgrunn og tilstand som skuespillerens eksemplar. Uttalelser fra tegneserieeksperter peker i samme retning, så alt tyder på at han har solgt sitt kjære klenodium.

Det er ikke kjent hvem som er den nye eieren av den verdifulle førsteutgaven.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.