Hopp til innhold

Stuing med kjøtt og banan

Ukas utvalgte smakebit fra 1960-tallet er hentet fra boka "Ingrid Espelid ber til bords".

Familieliv
Foto: Scanpix / SCANPIX

Stuing med kjøtt og banan

  • 0,5 kg fårebog
  • 1 eple
  • 1 løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss mel
  • 1 ts karri
  • salt 3-4 dl kjøttkraft
  • 2 bananer
Ingrid Espelid

Ingrid Espelid

Foto: Scanpix / SCANPIX

Kok kjøttet i lettsaltet vann. Ta det opp og skjær det i strimler. Skjær også løk og eple i strimler og la alt surre i smør noen minutter. Tilsett karri, litt salt og mel. Spe med kraften kjøttet er kokt i. La stuinga småkoke til sausen har jevnet seg.

Skjær bananene i tykke skiver og bland de i stuinga like før servering.

Server kokt ris eller spaghetti ved siden av.

Flere oppskrifter finner du her:

Potetsalat med majones

Pannekaker med blåskjell-stuing

Løk, ris og tomatsaus

Fiskegrateng og sardinpanne

Krabbe-cocktail

"Jansons fristelse" og kokt lever

Varme sardinsmørbrød

Hønsesalat og fiskesalat

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober