Fiskegrateng
Fiskegrateng og sardinpanne
Foto: Scanpix / SCANPIX- 0,5 kg fiskefilet
- 2 ss smør
- 3 ss mel
- 3 dl melk
- salt
- muskatnøtt
- 2 egg
- strøkavring
- revet ost
Kok hvit saus av smør, mel og melk. Ha i krydder og eggeplommer. Skjær fiskefileten i små terninger, og bland disse inn i sausen. Stivpisk eggehviten. Bland denne forsiktig inn i røra.
Fyll røren i en smurt, ildfast form. Strø kavringen og revet ost på toppen. Stek gratengen ved 200 grader ca. 45 minutter. Server råkostsalat, smelta smør og poteter til.
Sardinpanne
- 1 ss smør
- 2 store løk
- 1 boks sardiner
- salt, pepper, paprika
- 4 egg
- 4 ss vann
- litt salt
- 1 dl revet ost
Grovhakk løken. La den surre i smør i stekepanna til den er blank og mør (må ikke bli brun). Legg sardinene på i stjernemønster. Dryss på salt, pepper og rikelig med paprika. Pisk sammen egg, vann og salt, og hell det i panna. Dryss på revet ost. La retten stivne på svak varme. Server den i panna med brød og smør til.