Krabbe-cocktail med mais
- 200 g krabbekjøtt
- 1 dl majones
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss sukker
- 1 ss matsherry
- 1 ts worchestersaus
- 3 ss hermetiske maiskjerner
- litt salt
- salat
Bland sitronsaft, salt, sukker, sherry og worchestersaus og rør til sukkeret er smelta. Spe sausen i majonesen. Ha i godt avsilte maiskjerner og krabbekjøtt. Legg sprø, oppstrimlet salatblad i porsjonsglass, og fordel krabbesalaten over. Pynt med en smal tomatbåt og persilletopp.
server kuvertrundstykker ved siden av. denne retten kan brukes som forrett til middag eller som en liten kveldsrett, da med ost og kjeks etterpå.
Krabbe med egg
- 300 g krabbekjøtt
- 1 ss smør
- 1 liten løk
- 2 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- litt salt
- litt pepper
Skjær løken i tynne skiver og kok den blank i smøret. ha i salt, pepper, krem og krabbe. Gi det et oppkok, og la det småkoke noen minutter. Trekk kasserollen til side. Rør eggeplommene forsiktig i, og varm stuingen opp - så vidt til kokepunktet.
Pynt retten med eggebåter, paprikaringer og persille. server pariserloff og smør til.