Pannekaker med blåskjell-stuing
Pannekakerøre:
- 2 dl mel
- 1 knivsodd salt
- 2 dl fløte
- 2,5 dl vann
- 2 egg
- 2 ss smelta smør
Ha mel og salt i en bolle. Spe litt etter litt med fløteog vann til en glatt og klumpfri røre. Ha i sammenpiskede egg og smelta smør. La røra svelle i en halv time. Stek små, tynne pannekaker. Legg en strimmel matpapir mellom hver pannekake, så klistrer de seg ikke sammen.
Blåskjell-stuing:
- 20 ferske blåskjell, eller 2 bokser hermetiske blåskjell
- 2 ss smør
- 2 ss mel
- 2-3 dl blåskjellkraft og fløtemelk
- salt
- 2 ss hakket sylteagurk
Lag lys saus av smør, mel, kraft og fløtemelk. Ha i hakkede skjell og sylteagurk. Smak til med salt.
Legg en skje stuing på hver pannekake. Rull sammen. Brett inn endene så stuingen ikke tyter ut. Legg rullene på et smurt ildfast fat.
Dryss revet, skarp ost over. Gratiner retten i ca 5 min ved 250 grader. Dryss en stripe paprika langsetter hver rull før servering.
Prøv også: