Potetsalat med majones
- 8 kokte poteter
- 1,5 dl majones
- 0,5-1 dl kulturmelk
- salt
- sennep
- 2 ss hakket fill
- 1 ss finhakket løk
- kapers eller sylteagurk
Ingrid Espelid
Foto: Scanpix / SCANPIXBland majones og kulturmelk. Smak til med salt, sennep, dill, løk og kapers eller sylteagurk. Skjær potetene i terninger og bland bitene i sausen. Legg salaten i bolle eller på fat pynta med sprø salatblad. Tomatbåter eller paprikaringer på toppen.
Bonusoppskrift:
Varm potetsalat
- 8 kokte poteter
- 1 stor løk
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- 1,5 ss eddik
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
- pepper
- 1 bunt gressløk
- hakket dill
Kok opp vann og smør. Legg i løkringer og kok de møre. Smak til med salt, sukker, eddik og pepper. Skjær potetene i tykke skiver. Legg dem i sausen, og la alt bli godt gjennomvarmt. Ha rikelig med hakket gressløk og dill over før servering.
Flere oppskrifter finner du her: