Hopp til innhold

Potetsalat med majones

Ukas utvalgte smakebit fra 1960-tallet er hentet fra boka "Ingrid Espelid ber til bords".

Familieliv
Foto: Scanpix / SCANPIX

Potetsalat med majones

  • 8 kokte poteter
  • 1,5 dl majones
  • 0,5-1 dl kulturmelk
  • salt
  • sennep
  • 2 ss hakket fill
  • 1 ss finhakket løk
  • kapers eller sylteagurk
Ingrid Espelid

Ingrid Espelid

Foto: Scanpix / SCANPIX

Bland majones og kulturmelk. Smak til med salt, sennep, dill, løk og kapers eller sylteagurk. Skjær potetene i terninger og bland bitene i sausen. Legg salaten i bolle eller på fat pynta med sprø salatblad. Tomatbåter eller paprikaringer på toppen.

Bonusoppskrift:

Varm potetsalat

  • 8 kokte poteter
  • 1 stor løk
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 1,5 ss eddik
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • pepper
  • 1 bunt gressløk
  • hakket dill

Kok opp vann og smør. Legg i løkringer og kok de møre. Smak til med salt, sukker, eddik og pepper. Skjær potetene i tykke skiver. Legg dem i sausen, og la alt bli godt gjennomvarmt. Ha rikelig med hakket gressløk og dill over før servering.

Flere oppskrifter finner du her:

Pannekaker med blåskjell-stuing

Løk, ris og tomatsaus

Fiskegrateng og sardinpanne

Krabbe-cocktail

"Jansons fristelse" og kokt lever

Hønsesalat og fiskesalat

Varme sardinsmørbrød

Kulturstrøm