Hopp til innhold

Stoltenberg «Årets snill gutt»

Pressefotografenes klubb kåret Jens Stoltenberg til «Årets snill gutt».

Stoltenberg snill gutt

Statsminister Jens Stoltenberg ble kåret til 'Årets snill gutt' av Pressefotografenes klubb.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Pressefotografenes klubb ga prisen «Årets snill gutt»til statsminister Jens Stoltenberg for hans opptreden i etterkant av 22. juli.

Tragisk bakteppe

– Det er fint å bli trukket frem av pressefotografene på denne måten, selv om bakteppet var dypt tragisk, sier Jens Stoltenberg til NRK.no.

Leder av Pressefotografenes klubb, Terje Bringedal, la vekt på at statsministeren kort etter hendelsene ga intervjuer og stilte opp på bilder der han også gikk ut av rollen som politiker og stod fram som en av oss.

Stoltenberg årets bilde

Jens Stoltenberg foran 'Årets bilde 2011', tatt av Tommy Ellingsen.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

– Vi gir denne prisen til Stoltenberg ikke fordi han er en snill gutt, men fordi han var en sterk, trygg og bestemt leder i etterkant av de tragiske hendelsene, sa Terje Bringedal, leder av Pressefotografenes klubb, før han overrakte prisen til statsministeren.

Mange av prisene som ble delt ut under "Årets bilde" var fra dekningen av 22. juli og tiden etterpå.

Følger i fars fotspor

Men selv om bakteppet var trist, satt de morsomme historiene løst da Stoltenberg takket for prisen fra talerstolen på Litteraturhuset i Oslo.

Statsministeren kvitterte med historier både fra sitt langvarige forhold til pressefotografer, som startet da han selv jobbet som journalist i Arbeiderbladet i 1979, og blant annet dekket en Lill-Babs-konsert på St. Hanshaugen.

Etter det har han mer erfaring fra det å stå foran kamera, som et yndet motiv for pressefotografer gjennom en lang politisk karriere.

– Denne prisen er ikke minst viktig for meg innad i familien, fordi Thorvald har fått den før, sa statsministeren i sin takketale.

Utsetter teltovernatting

AUF meldte tidligere i dag at de dropper årets sommerleir på Utøya. Statsministeren vil ikke kommentere ungdomspartiets avgjørelse.

– Det bestemmer AUF best selv, sier han.

Stoltenberg har tidligere sagt at han vil ligge i telt med AUFerne på Utøya.

– Det får bli neste gang de har leir der, sier statsministeren.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters