Stjernekamp-deltakerene tolker rockeklassikere

Jim Morrison, Jimi Hendrix og Bruce Springsteen er blant artistene som skal tolkes når Stjernekamp går inn i første utslagsrunde.

The doors og nico d

Jim Morrison og The Doors er blant dem som skal tolkes i Stjernekamp lørdag. Klarer Nico D å finne ånden av den rebelske rockeguden?

Foto: AP/NRK / AP

Lørdag er det klart for den første virkelig dramatiske Stjernekampen.

Når deltakerne skal tolke sjangeren «rock», er de også fullt klar over at det kan være den siste sjansen de får til å vise seg frem. Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som tidligere Turboneger-vokalist Hank von Helvete, er ekspertdommer.

Ukens coach er We-vokalist Thomas Felberg. Han får ansvaret med å sørge for at artistene er klare til første utslagsrunde. Men uansett hvor mye råd og tips han gir er én ting sikkert:

En av stjernene ryker ut førstkommende lørdag. Og det er seerne som bestemmer hvem.

Rein Alexander gruer seg

– Jeg ser veldig mørkt på dette med utstemming, og gruer meg veldig, sier en nervøs Rein Alexander til NRK.no etter en av de siste gjennomspillingene med bandet.

Sangeren skal tolke partyhiten «Paradise City» med Guns n' Roses. Rein er ikke nervøs for å «tape», men han vil gjerne være med hele veien til finalen.

– Det er ikke fordi jeg vil vinne, men jeg vil gjerne bruke denne muligheten. Jeg lærer veldig mye av stjernekamp. Og så kommer jeg nok ikke til å gjøre disse sjangrene igjen, sier han.

Stjernekamp

Klarer Nico D å hente frem ånden av Jim Morrison i lørdagens stjernekamp?

Foto: NRK
– Noen foreslo syre og Whiskey

Nico D er en av artistene som er lengst hjemmefra når Chateau Neuf skal rockes. Lørdag blir buksene trangere, takten raskere og stemningen mer intens enn han er vant til.

Reggaeartisten skal tolke rockeikonet Jim Morrison og The Doors. Nico har fått forskjellige råd om hvordan han skal lade opp.

– Noen foreslo at jeg skulle ta syre og drikke masse whisky, ler han utenfor øvingsrommet.

– Men jeg gjør nok ikke det. Jeg lader opp med å ha sangen på repeat og virkelig lære seg å føle låten. Coachen sa det gikk veldig bra, så jeg har tro på meg selv, sier Nico.

– De må ta sjangeren på alvor

Denne ukens coach er som nevnt We-vokalisten Thomas Felberg. Han sier overfor NRK.no at han er voldsomt imponert over artistene.

– De har veldig god innstilling. Jeg har bedt dem ta sjangeren på alvor, ikke tulle det bort. De har store kvaliteter, disse folka. Det finnes veldig mange teknisk flinke sangere, så dette blir veldig bra, sier Felberg.

Det blir noen forandringer foran den andre runden med Stjernekamp. Halvtimen mellom del én og del to forsvinner. NRK sender dermed 90 minutter Stjernekamp fra klokken 19.55 på lørdag.

Kulturstrøm