Hopp til innhold

Nina Stensrud Martin Årets programleder

NRK-programleder Nina Stensrud Martin ble kåret til Årets programleder under årets Prix radio.

Nina Stensrud Martin

ÅRETS PROGRAMLEDER: Nina Stensrud Martin og prisutdeler Kari Sørbø.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

- Dette var et øyeblikk av stolthet, litt mer enn det jeg hadde forventet, og så fra min heltinne da, sa vinneren da hun fikk prisen overrakt av tidligere vinner og programleder i NRK, Kari Sørbø.

Nina Stensrud Martin er programleder i NRK P2s RadioSelskapet.

Kategorien Årets programleder vektlegger god kommunikasjon med lytter og språk – og stemmebruk, og juryen gav følgende begrunnelse for å gi prisen til Stensrud Martin:

"Programlederens styrke er et fargerikt språk med sikker og klang i stemmen. Programlederen er flink til å lytte og stiller gode spørsmål. Juryen opplever at det er veldig behagelig å lytte til en programleder som har så god tone med gjestene. Vedkommende balanserer bra mellom underholdning og informasjon med gode vinklinger. Underfundig uten å være påtvungen".

- Ambisjoner og glede hver dag

I sin takketale takket Nina Stensrud Martin mor og far, og kollegaene i RadioSelskapet.

- Hvis dette er en pris for at jeg skal være flink, så er det fordi jeg har det lille RadioSelskapet rundt meg, sa Stensrud Martin og oppfordret salen til å applaudere.

RadioSelskapet, NRK P2

FIKK SKRYT: Nina Stensrud Martins kollegaer i RadioSelskapet. Her et utvalg av det gode selskap.

Foto: Kari Finstad Wiberg / NRK

Avslutningsvis trakk Stensrud Martin fram sine to sjefer i P2 og ikke minst P2.

- Jeg er veldig glad for at P2 "grosser" så mange nominasjoner som vi har gjort her, det blir jeg veldig stolt av og jeg blir litt glad av tanken om at kvalitet fortsatt betyr noe. Heia P2!

Anadre nominerte i kategorien Årets programleder var Henning Olstad (NRK P1), Sigrid Sollund (NRK P2), Michael Andreassen (P4) og Aishath Afeef (NRK P3).

LES: Kulturkanalens hverdagsPuls

Hør RadioSelskapet på NRK P2 hverdager kl. 16.03 - 17.00.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.