Nina Stensrud Martin Årets programleder

NRK-programleder Nina Stensrud Martin ble kåret til Årets programleder under årets Prix radio.

Nina Stensrud Martin

ÅRETS PROGRAMLEDER: Nina Stensrud Martin og prisutdeler Kari Sørbø.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

- Dette var et øyeblikk av stolthet, litt mer enn det jeg hadde forventet, og så fra min heltinne da, sa vinneren da hun fikk prisen overrakt av tidligere vinner og programleder i NRK, Kari Sørbø.

Nina Stensrud Martin er programleder i NRK P2s RadioSelskapet.

Kategorien Årets programleder vektlegger god kommunikasjon med lytter og språk – og stemmebruk, og juryen gav følgende begrunnelse for å gi prisen til Stensrud Martin:

"Programlederens styrke er et fargerikt språk med sikker og klang i stemmen. Programlederen er flink til å lytte og stiller gode spørsmål. Juryen opplever at det er veldig behagelig å lytte til en programleder som har så god tone med gjestene. Vedkommende balanserer bra mellom underholdning og informasjon med gode vinklinger. Underfundig uten å være påtvungen".

- Ambisjoner og glede hver dag

I sin takketale takket Nina Stensrud Martin mor og far, og kollegaene i RadioSelskapet.

- Hvis dette er en pris for at jeg skal være flink, så er det fordi jeg har det lille RadioSelskapet rundt meg, sa Stensrud Martin og oppfordret salen til å applaudere.

RadioSelskapet, NRK P2

FIKK SKRYT: Nina Stensrud Martins kollegaer i RadioSelskapet. Her et utvalg av det gode selskap.

Foto: Kari Finstad Wiberg / NRK

Avslutningsvis trakk Stensrud Martin fram sine to sjefer i P2 og ikke minst P2.

- Jeg er veldig glad for at P2 "grosser" så mange nominasjoner som vi har gjort her, det blir jeg veldig stolt av og jeg blir litt glad av tanken om at kvalitet fortsatt betyr noe. Heia P2!

Anadre nominerte i kategorien Årets programleder var Henning Olstad (NRK P1), Sigrid Sollund (NRK P2), Michael Andreassen (P4) og Aishath Afeef (NRK P3).

LES: Kulturkanalens hverdagsPuls

Hør RadioSelskapet på NRK P2 hverdager kl. 16.03 - 17.00.

Kulturstrøm

 • Slo til da andre takket nei

  Det omstridte kunstverket «Gjerdeløa» til to millioner kroner havner nå i den nye kunstsiloen i Kristiansand. Nasjonalmuseet ønsket ikke å kjøpe det som blir omtalt som Norges første konseptkunstverk.

 • Slår tilbake etter #MeToo-anklager

  Ett år etter at #MeToo snudde Hollywood på hodet, måtte News Corp i dag møte Geoffrey Rush i retten i Australia. Den australske skuespilleren saksøker mediehuset for ærekrenkelser. – Det har vært de 11 verste månedene i mitt liv, sier skuespilleren Geoffrey Rush.

 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken