Hopp til innhold

Stem på «Årets radionavn»

Hvem er din radiofavoritt? I forbindelse med Radiodager 2010 kunne lytterne bestemme hvilken radiostemme som fortjener mest heder og ære.

Radioprix - årets radionavn 2010

Misjonen, Radioresepsjonen, Finn Bjelke, Morgenklubben og Lars Petter Berg er alle nominert til 'Årets radionavn'. Her kan du stemme på din favoritt!

Foto: NRK/P4/Radio 1

Avstemningen ble avsluttet torsdag 30. september kl 15.00.

For niende år på rad samles den norske radiobransjen til prisutdelingen «Prix Radio», der blant annet årets beste sendinger og programledere skal kåres.

På nett kunne lytterne være med på å bestemme hvem som skal få den prestisjefylte prisen «Årets radionavn» – en pris Radioresepsjonen har stukket av med de siste to årene.

Les også: Radioresepsjonen Årets radionavn

De var også nominert i år, sammen med blant annet Finn Bjelke fra NRK P1, og Atle Antonsen og Johan Golden i «Misjonen» på P4.

Dette var de nominerte:

Video Morgenklubben (Radio Norge)
Foto: Nyhetsspiller

Morgenklubben
Trioen Øyvind Loven, Henriette Lien og Geir Schau trommer sammen til fartsfylt morgenfest på Radio Norge hver dag. Der har de nå underholdt i over ett år.

Hør gjengen her:

Lars Petter Berg (Radio1 Trondheim)
Foto: Radio 1

Lars Petter Berg
Er kjent som morgenstemmen på Radio 1 Trondheim. Berg har rattet morgenen i stiftstaden i 14 år, og serverer både parodisanger og stor trønderpatriotisme en lokalradio verdig.

Hør morgenstemmen her:

Video PR: Radioresepsjonen (NRK P3)
Foto: Nyhetsspiller

Radioresepsjonen
Steinar, Tore og Bjarte har servert lettbeint underholdning til stor begeistring på NRK P3. De fylte Rockefeller to kvelder med jingleshow, og er nå både bokaktuelle og TV-aktuelle.

Hør gjengen her:

Finn Bjelke
Foto: NRK

Finn Bjelke
Lun radioprater, lynsupporter og popfantast, kjent blant annet fra popquiz og Herreavdelingen i NRK P1.

Hør radioprateren her:

Video Misjonen (P4)
Foto: Nyhetsspiller

Misjonen
Atle Antonsen og Johan Golden er misjonen på P4. De kler både onepiece, og begeistrer med sine skrå blikk og kvasse observasjoner i to timer hver fredag.

Hør gutta her:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.