Hopp til innhold

Sesong tre av Handmaid's Tale er utsatt

Premieredatoen på tredje sesong av serien Handmaid's Tale er klar, to måneder senere enn tidligere annonsert.

Mange går og venter på fortsettelsen av livet til June eller tjenerinnen Offred, spilt av Elisabeth Moss, i serien «Handmaid's Tale».

I to sesonger har serien tatt seere over hele verden til et USA etter en borgerkrig, til dystopiske Gilead. Et diktatur der de fleste kvinner og menn er blitt sterile.

Miljøkatastrofer truer og kvinnene som er fruktbare, blir tvunget til å være tjenerinner som har som fremste oppgave å føde barn til diktaturets kristenfundamentalistiske kommandører.

Vil kjempe for datteren

Dramaserien er tilbake med 13 episoder på HBO Nordic torsdag 6. juni. Tre episoder blir tilgjengelige på premieredagen, etterfulgt av en ny episode hver torsdag.

Det er to måneder senere enn hva som bare for kort tid siden ble annonsert. Hva som skal være årsaken til forsinkelsen, er ikke klart.

Elisabeth Moss-AWARDS-SAG-ARRIVALS

Elisabeth Moss ankommer Actors Guild Award, 29. januar i år, som en av de nominerte sin rolle som Offred i «Handmaid's Tale».

Foto: MARK RALSTON / AFP

I serien følger vi Offred sin tilværelse i huset til en mektig kommandant og hans hustru, der hun blir utsatt for jevnlig, seremoniell voldtekt.

«Handmaid'sTale» bygger på romanen «Tjenerinnens beretning» av kanadiske Margaret Atwood, de to første sesongene er kritikerrost og har hanket inn Golden Globes og Emmys i hopetall.

Washington, D.C i Gilead

Andre sesong sluttet med at Offred får muligheten til å rømme fra Gilead, men at hun i siste sekund velger å bli for å kjempe for sine to døtre Hannah og Nicole.

Det er de siste månedene kommet små drypp om hva den tredje sesongen vil handle om. Harpers Bazaar skriver at vi får møte Gileads versjon av Washington, D.C., der det vil det blant annet være et stort kors i stede for Washingtonmonumentet.

The Handmaid’s Tale fortsetter å utvikle sin sterke visuelle signatur i sesong 2. (Foto: HBO Nordic)

Tjenerinner fra sesong 2 av Handmaid's Tale

Foto: HBO Nordic

I et intervju med Hollywood Reporter, sa produsent Bruce Miller at motstandskampen blir viktig, og at Offred er klar til å ta sjanser og bruke alt hun har lært de siste tre årene i kampen mot regimet og for sine døtre.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters