Hopp til innhold

Se, en hologram-resepsjonist!

I morgen begynner Chanice på jobb som resepsjonist i det kommunale administrasjonssenteret i Brenton i London. Hun er ikke helt som andre resepsjonister.

Shanice - virtuell resepsjonsdame som hologram.

Skuespilleren Shanice Stewart-Jones har spilt inn videoen hologrammet er laget av.

Bydelen Brenton, like ved Wembley i London, tar i bruk moderne teknologi når de i morgen introduserer sin nye resepsjonist for publikum.

Den blide kvinnen som møter deg når du kommer for å registrere en fødsel eller et dødsfall, for å gifte deg eller søke om statsborgerskap er nemlig ikke et menneske, men et hologram.

– Chanice er vår virtuelle assistent, og hun er den første av sin sort til å bli brukt av et kommunalt kontor, forteller bydelen på sine nettsider.

– Ikke kjernevirksomhet

Chanice skal være i stand til å svare på enkle spørsmål og hjelpe besøkende med å finne veien til kontoret de leter etter. Hun kostet nærmere 110.000 kroner, noe som har fått enkelte til å reagere.

– Dette er en utrolig sløsing. Pengene burde bli brukt på viktige tjenester. Når de kuttet i tilskuddet til bibliotekene sa de at de trengte pengene til ting som hjemmetjeneste og annen kjernevirksomhet. Et hologram er helt klart ikke kjernevirksomhet, sier Laura Collignon fra Brent SOS Librarys campaign til The Standard.

– Pen å se på

Kommunen forsvarer investeringen og sier at hologrammet vil spare bydelen for klart høyere lønnsutgifter.

– I dag må vi stadig lete etter innovative måter vi kan kutte kostnader på, og du får ikke noe mer moderne enn Shanice, sier James Denselow, sjefen for kundebehandling i Brenton.

– Jeg håper folk kommer ned og besøker henne neste gang de er på kommunesenteret, hun ser veldig bra ut og hun er veldig vennlig.

Shanice skal også få en egen touch-screen-funksjon slik at besøkende kan skrive inn hvorfor de er der og bli fortalt hvor de skal gå og hvilke papirer de trenger.

Slik vil Chanice møte publikum i Brenton kommunehus:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.