Se Zappa spille Zappa

Se intervjuet med Frank Zappas sønn Dweezil Zappa, samt eksklusive klipp fra konserten på Sentrum Scene.

Video Dweezil Zappa spiller Frank Zappa

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Zappa-fantast Espen Beranek Holm intervjuer avdøde Frank Zappas sønn Dweezil, som blant mye annet fremførte låter fra 1974-albumet «Apostrophe» på Sentrum Scene i Oslo.

Dweezil Zappa

Dweezil Zappa, Frank Zappas sønn, har de siste årene misjonert for farens musikalske arv.

Foto: NRK

Den amerikanske artisten og komponisten Frank Zappa hadde stor betydning for populærmusikken. Han ble kjent for å eksperimentere med både rock, jazz og klassisk musikk, og lå i 1979 imponerende 25 uker på VG-lista med evergreenen Bobby Brown.

Da Zappa døde av kreft i 1993 etterlot han seg en imponerende produksjon på over 60 album.

De siste årene har sønnen Dweezil, selv en svært begavet gitarist, brukt tiden sin til å misjonere pappa Franks musikalske arv. Dette har flere ganger har ført han til Norge og stappfulle hus. Så også denne gangen.

Avdøde Frank Zappas sønn Dweezil fremførte blant mye annet låter fra 1974-albumet «Apostrophe» på Sentrum Scene i Oslo.

Frank Zappa på Kalvøya i 1973

Frank Zappa spilte på Kalvøya i 1973.

Foto: SCANPIX

Musikker og komiker Espen Beranek Holm har vært Zappafrelst så lenge han kan huske, og har sågar Zappalåter på setlista når han og resten av powertrioen Oslo Plektrum breibeint fyrer av lekre licks og riff rundt omkring i Osloområdet.

Kulturstrøm

 • Tomt for fakler for første gang

  Flere tusen møtte opp i fakkeltoget for å hylle årets nobelprisvinnere i kveld. For første gang i historien var det ikke flere fakler å oppdrive, opplyser arrangøren.

  NORWAY-NOBEL-AWARD-2018-PEACE
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Siste kveld med gjengen

  I kveld har Tore Halvorsen sin siste opptreden med Ole Ivars. Konserten foregår i Råholt kirke, og markerer slutten på en 30 år lang sangkarriere med det populære dansebandet.

  Ole Ivars i Råholt kirke
  Foto: Stein Schinstad / NRK