NRK Meny
Normal

Se et knippe radioteaterbilder

De beste bildene får du på radio, sier noen. I Radioteatret har vi likevel tenkt at ekte bilder kan gjøre noen av våre minigrøssere enda bedre. Se lytternes bilder illustrere «Familien til middag».

Video Bildevisning "Familie til middag"

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lytterbilde fra Lisette Askø

Festlig lytterbilde fra Lisette Askø.

Foto: Lisette Askø

Over 100 000 har så langt lastet ned våre korte grøssere for nett. I høst inviterte vi publikum til å la seg inspirere av to av dem og sende inn passende bilder til en såkalt "soundslide" - der bildene akkompagnerer lydsporet.

Vi valgte å kun bruke «Familien til middag» skrevet av Martin Ødegaarden Henriksen, og har plukket ut de beste og mest passende bildene til akkurat denne gysende historien, der Espen Skjønberg spiller en bestefar som inviterer til familiemiddag - og der ingrediensene er litt spesielle...

For skummelt med bilder til?

Lytterne skriver selv

Grøssere på nett er et konsept der lytterne selv skriver manus, mens Radioteatret produserer, ved hjelp av profesjonelle skuespillere, lyddesignere, dramaturger og instruktører.

I årets manuskonkurranse kom det inn 32 bidrag og seks ble valgt ut til produksjon.

Vinnerfotografene

De som har fått bildene sine brukt i soundsliden er:

Anders Færø
Arne Rognlien
Hans Harald Berge
Johanne Magnus
Kari Anne Flor
Lisette Askø
Neil Friestad
Olava Bidtnes
Ole Marius Lund
Simen Løvgren
Skjur Gabriel Hasselgård
Øyvind Nordlie
Christian Sesseng
Bjørnulf Dyrud

Deres bilder er supplert med illustrasjonsbilder fra Colourbox.com.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: