NRK Meny

Satser på ny billettrekord

4. juli sparker årets Kongsberg Jazzfestival igang – med værmelding som spår 30 varmegrader. Opp mot 12.000 publikummere forventes på festivalens største arena, Kirketorget, når artister som a-ha og Sting i selskap med Shaggy er trekkplastre. – Vi tror vi knerter rekorden fra 2016 på 37.250 solgte billetter, sier festivalsjef Kai Gustavsen. (NTB)

Kai Gustavsen i Kongsberg Jazzfestival
Foto: Irene Lislien / NTB Tema

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz