NRK Meny
Normal

Sa nei til OL-åpningen

Paul Rodgers takket nei til å opptre under åpningen av OL i London.

Paul Rodgers på Notodden Bluesfestival 2012

Paul Rodgers på scenen under Notodden Bluesfestival sist helg.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Den legendariske vokalisten (kjent fra Free, Bad Company, The Firm og Queen) besøkte nylig Notodden Bluesfestival, hvor han holdt en forrykende konsert lørdag ettermiddag foran 6000 begeistrede tilskuere.

- Overgitt

Bård Ose sammen med Paul Rodgers på Notodden Bluesfestival 2012.

Bård Ose møtte Paul Rodgers etter konsrten på Notodden Bluesfestival.

Foto: NRK
Paul Rodgers på Notodden Bluesfestival 2012

Paul Rodgers på scenen lørdag.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Etter konserten ga han et eksklusivt intervju til NRK, der han blant annet uttrykket begeistring for publikum på Brygga.

- Jeg er overgitt over mottakelsen jeg fikk! sa han, og nevnte spesielt allsangen som runget under ”Shooting Star”.

Og akkurat ”Shooting Star” er sentral i konsertene som Paul Rodgers holder. Sangen ble opprinnelig skrevet av Rodgers som en hyllest til avdøde helter som Jim Morrison og Jimi Hendrix, men etter at gitaristen i Rodgers’ første band Free døde i 1976, har den vært like mye tilegnet Paul Kossoff.

- Jeg kan ikke la være å tenke på Kossoff når jeg synger ”Shooting Star” og ”All Right Now”. Derfor følte jeg det ville vært helt feil å stille opp på åpningen av OL for å fremføre ”All Right Now” uten ham, sier Rodgers til NRK.

Kontaktet Keith Richards

- Jeg synger den selvsagt på alle konsertene jeg holder, men det er noe helt annet. Her var det snakk om å gjenforene et band (Free) der et av de fire medlemmene er borte.

- Jeg kontaktet faktisk Keith Richards, som er den eneste som jeg mener kunne ha rettferdiggjort at vi stilte opp, men han kunne ikke. Dermed takket jeg nei til OL.

NRK fikk et kvarter sammen med Paul Rodgers, hvor han blant annet kunne avsløre at han drømmer om et samarbeid med Hank Marvin fra The Shadows. Hele intervjuet vil bli sendt i Radio Rock på NRK P1 i nær fremtid, sammen med utdrag fra konserten som Paul Rodgers og hans nye band holdt på Notodden Bluesfestival.

Flere kulturnyheter