NRK Meny
Normal

Sa nei til OL-åpningen

Paul Rodgers takket nei til å opptre under åpningen av OL i London.

Paul Rodgers på Notodden Bluesfestival 2012

Paul Rodgers på scenen under Notodden Bluesfestival sist helg.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Den legendariske vokalisten (kjent fra Free, Bad Company, The Firm og Queen) besøkte nylig Notodden Bluesfestival, hvor han holdt en forrykende konsert lørdag ettermiddag foran 6000 begeistrede tilskuere.

- Overgitt

Bård Ose sammen med Paul Rodgers på Notodden Bluesfestival 2012.

Bård Ose møtte Paul Rodgers etter konsrten på Notodden Bluesfestival.

Foto: NRK
Paul Rodgers på Notodden Bluesfestival 2012

Paul Rodgers på scenen lørdag.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Etter konserten ga han et eksklusivt intervju til NRK, der han blant annet uttrykket begeistring for publikum på Brygga.

- Jeg er overgitt over mottakelsen jeg fikk! sa han, og nevnte spesielt allsangen som runget under ”Shooting Star”.

Og akkurat ”Shooting Star” er sentral i konsertene som Paul Rodgers holder. Sangen ble opprinnelig skrevet av Rodgers som en hyllest til avdøde helter som Jim Morrison og Jimi Hendrix, men etter at gitaristen i Rodgers’ første band Free døde i 1976, har den vært like mye tilegnet Paul Kossoff.

- Jeg kan ikke la være å tenke på Kossoff når jeg synger ”Shooting Star” og ”All Right Now”. Derfor følte jeg det ville vært helt feil å stille opp på åpningen av OL for å fremføre ”All Right Now” uten ham, sier Rodgers til NRK.

Kontaktet Keith Richards

- Jeg synger den selvsagt på alle konsertene jeg holder, men det er noe helt annet. Her var det snakk om å gjenforene et band (Free) der et av de fire medlemmene er borte.

- Jeg kontaktet faktisk Keith Richards, som er den eneste som jeg mener kunne ha rettferdiggjort at vi stilte opp, men han kunne ikke. Dermed takket jeg nei til OL.

NRK fikk et kvarter sammen med Paul Rodgers, hvor han blant annet kunne avsløre at han drømmer om et samarbeid med Hank Marvin fra The Shadows. Hele intervjuet vil bli sendt i Radio Rock på NRK P1 i nær fremtid, sammen med utdrag fra konserten som Paul Rodgers og hans nye band holdt på Notodden Bluesfestival.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3