NRK Meny
Normal

Rybak støtter Agnetes intervjunekt

Agnete Johnsen får varm støtte fra Alexander Rybak, som sier han forstår at ESC-håpet ikke gjør intervjuer i oppkjøringen.

Alexander Rybak

SKJØNNER STRESSET: Alexander Rybak, som vant ESC i 2009, sier han husker at pressedekningen kan gå på helsa løs.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Eurovision Song Contest 2016

SLITEN: Agnete Johansen vil konsentrere seg fullt og helt om det som skjer på scenen. Derfor har hun tatt det noe spesielle valget som nå blir diskutert i Sverige.

Foto: Rashid Akrim / NRK

– Jeg er 100 prosent enig med deg, de pressekonferansene kan gå på helsa løs!, skriver Rybak på sosiale medier.

Som kjent har det norske Eurovision-håpet holdt seg unna pressemøter og arrangementer den siste tiden, og også under oppkjøringen i Stockholm – noe som har vakt oppsikt i Sverige, meldte VG tidligere denne uken.

Agnete sa det følgende til NRK.no om saken, da hun gikk ut med den overraskende beskjeden.

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå.

Men Rybak, som ifølge NRK selv ble skjermet de siste to dagene før 2009-finalen som endte med seier, og også senere merket presset , fastslår i innlegget på Instagram og Facebook:

– La de andre artistene stå for kjæreste- og mote-snakket, så får du heller konse på å synge vakkert slik du alltid gjør, på scenen i Eurovision!

I en videohilsen til Johnsen fastslår han: «Agnete, du har en fantastisk stemme og en vakker sang, så nå må «Icebreaker» og Norge gå for gull».

Buss esc

I går formiddag dro den norske delegasjonen med buss mot Stockholm.

Foto: Rikke Askersrud / NRK