NRK Meny
Normal

Rybak støtter Agnetes intervjunekt

Agnete Johnsen får varm støtte fra Alexander Rybak, som sier han forstår at ESC-håpet ikke gjør intervjuer i oppkjøringen.

Alexander Rybak

SKJØNNER STRESSET: Alexander Rybak, som vant ESC i 2009, sier han husker at pressedekningen kan gå på helsa løs.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Eurovision Song Contest 2016

SLITEN: Agnete Johansen vil konsentrere seg fullt og helt om det som skjer på scenen. Derfor har hun tatt det noe spesielle valget som nå blir diskutert i Sverige.

Foto: Rashid Akrim / NRK

– Jeg er 100 prosent enig med deg, de pressekonferansene kan gå på helsa løs!, skriver Rybak på sosiale medier.

Som kjent har det norske Eurovision-håpet holdt seg unna pressemøter og arrangementer den siste tiden, og også under oppkjøringen i Stockholm – noe som har vakt oppsikt i Sverige, meldte VG tidligere denne uken.

Agnete sa det følgende til NRK.no om saken, da hun gikk ut med den overraskende beskjeden.

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå.

Men Rybak, som ifølge NRK selv ble skjermet de siste to dagene før 2009-finalen som endte med seier, og også senere merket presset , fastslår i innlegget på Instagram og Facebook:

– La de andre artistene stå for kjæreste- og mote-snakket, så får du heller konse på å synge vakkert slik du alltid gjør, på scenen i Eurovision!

I en videohilsen til Johnsen fastslår han: «Agnete, du har en fantastisk stemme og en vakker sang, så nå må «Icebreaker» og Norge gå for gull».

Buss esc

I går formiddag dro den norske delegasjonen med buss mot Stockholm.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.