Hopp til innhold

Rekordmange så Oprahs «sjokkerende avsløring»

Talkshow-veteran Oprah Winfrey hadde publikum i sin hule hånd da hun før helgen varslet at en «sjokkerende familiehemmelighet» kom til å bli avslørt i mandagens program.

Oprah Winfrey og halvsøsteren Patricia

Oprah Winfrey tar imot halvsøsteren Patricia i programmet som ble sendt på amerikansk TV på mandag.

Foto: George Burns / Ap

Nesten 10 millioner amerikanere flokket seg dermed foran TV-skjermene på dagtid mandag, og fikk se talkshow-dronningen presentere sin frem til da ukjente halvsøster, melder Reuters.

Det ga Oprah de høyeste seertallene talkshowet har hatt siden 2005.

Les også: Hugh Jackman i Oprah-ulykke

Sjokkert og rystet

– Jeg ble både sjokkert og rystet da jeg fikk høre historien om min halvsøster, sa Oprah i mandagens program.

Hun fortalte at den yngre halvsøsteren Patricia ble adoptert bort av deres mor i 1963. På den tiden bodde Oprah med sin far, og ante ikke at moren var gravid.

Les også: Fikk Oprah til å gråte i debuten

Det har gått opp og ned for Oprah den siste sesongen, og i sommer opplevde talkshow-dronningen sine laveste seertall noen sinne, med bare 2,9 millioner seere i snitt. Showet er nå inne i sin tjuefemte og siste sesong, som avsluttes med en grand finale 9. september 2011.

Enorm popularitet

Opp gjennom årene har Oprah brukt talkshowet til å komme med flere avsløringer om sin fortid, blant annet at hun skal ha blitt misbrukt som barn, og ble gravid da hun var 14.

Les også: Oprah sjokkerte publikum – igjen

Talkshowets popularitet har holdt seg stabilt i de 25 årene det har vært på skjermen, og selv med de siste årenes dalende seertall, har ennå ingen andre klart å tukte dronningen.

For som Reuters-journalisten så nøkternt påpeker det: «Hvis bare alle talkshow-verter hadde en nylig gjenfunnet halvsøster».

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP