Rapstjerne til norske småbyer

Rapperen Game har solgt til platina i USA. Denne uka spiller han på små nattklubber i Kristiansand og på Hamar. – Han trenger penger, sier musikkanmelder.

Rapperen The Game

Rapperen Game opptrer denne uka på Hamar og i Kristiansand. Her fra VH1 Hip Hop Honors i New York i juni.

Foto: JESSICA RINALDI / Reuters

Rapartisten Game har gitt ut tre album i USA og solgt millioner av plater. Hans første utgivelse hadde superprodusent Dr. Dre bak spakene, og han har vært tilknytta gruppa G-Unit, der rapkollega 50 Cent er profilert frontfigur.

Denne uka opptrer 30-åringen fra California på små nattklubber på Hamar og i Kristiansand.

– Cash foran cred

– Det er ei stund siden Game var ordentlig relevant, og for å spe på pengesekken velger han å takke ja til alt av konserter, så lenge han får sitt faste honorar, sier Andreas Øverland, musikkjournalist i P3.

Andreas Øverland

P3s Andreas Øverland.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Game skal i morgen opptre på Kick nattklubb i Kristiansand, som har en kapasitet på 700. Fredag holder artisten to konserter på Hydranten nattklubb på Hamar - en klubb som rommer 450 publikumere.

– Slike artister er ikke opptatt av kredibilitet som sådan, så lenge de får penger for opptredenen. I ei tid der salget av plater stuper er artister helt avhengige av å få inntekter gjennom konserter for å overleve, fortsetter Øverland.

 • Hør fans fra Hamar fortelle om forventningene:

Hiphop til folket

Det er eventbyrået Qualitytime ved bookingansvarlig Christoffer Naustdal Hjelm som har fått rapperen til Norge.

– Game har fortsatt en stor fanskare, og dette er en mulighet for ham til å møte store deler av fansen på hjemmebane. Konsertene er ingen gullgruve for verken ham eller oss, sier Hjelm til NRK.

Andreas Øverland mener Games konserter denne uka illustrerer hvor stor sjangeren hiphop har blitt.

– Tidligere var det bare fallerte navn som Johnny Logan av internasjonale artister som turnerte utenfor Oslo-gryta. Men hiphop har nå et publikum som går over tre generasjoner, i bygd og i by, så konsertarrangører og artister har fått et helt nytt marked, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 • Games gjennombruddshit "Hate It Or Love It" fra 2004:

Games 'Hate It Or Love It' fra 2004 nådde andreplass på Billboards singleliste.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC