NRK Meny
Normal

Rage gjør comeback

Rage Against the Machine samles etter sju års dvale.

Zack de la Rocha, Rage Against The Machine, år 2000
Foto: AXEL SEIDEMANN / AP

Rage Against the Machine vil etter sju års dvale samles igjen for å være headlinere på Coachella Valley Music and Arts Festival, melder Los Angeles Times . Festivalen starter 27. april.

Hardtslående

I sjangeren hardtslående politisk ladet rock med klare anipatier/sympatier nådde ingen lenger ut i Amerikas forsteder og fikk mer spilletid på MTV enn Rage Against The Machine. Og selv om det kan dreie seg om en engangsforeteelse, vil nyheten om bandets forestående comeback glede fans av alt fra rock, funk, rap, metal og den politiske venstresida for øvrig.

Blandingen var like tilgjengelig som et Che Guevara-portrett; potent som en molotovcocktail og populær som Maos lille røde. At kritikere vil mene de er like oppskrytt som helsetjenesten på Cuba er en annen sak.

Audioslave

I løpet av de ni årene gruppen eksisterte ga den ut fire album. I 2001 etablerte tre av medlemmene (Morello, Commerford og Wilk) sammen med tidligere Soundgarden-sanger Chris Cornell bandet Audioslave. Voklaist Zack de la Rocha har ligget lavere. Bandet ga seg i 2000 som følge slitasje og interne stridigheter.

Rage, som også spilte på Coachella-festivalen da den åpnet i 1999, ledsages blant annet av Red Hot Chili Peppers og Björk. Ellers ryktes det at følgende band muligens dukker opp: Arcade Fire, Interpol, Willie Nelson, the Roots, Manu Chao, the Decemberists, Arctic Monkeys, Sonic Youth, Crowded House, Air, Tiesto and Kings of Leon.

Diskografi, Rage Against The Machine:

  • 1992 Rage Against the Machine
  • 1996 Evil Empire
  • 1999 The Battle of Los Angeles
  • 2000 Renegades

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).