Hopp til innhold

Pulp til Øya

Jarvis Cocker tar med seg det gjenforente Pulp til Middelalderparken i august.

Pulp, skjermdump av hjemmeside

Pulp har en humoristisk tilnærming til sin gjenforening på hjemmesiden sin.

Foto: Pulppeople.com

Jarvis Cocker, Pulp

Jarvis Cocker, kjent for «Common People» og for å prøve å kaste Michael Jackson av scenen, har igjen samlet Pulp og kommer til Norge.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Jarvis Cocker, mannen som kanskje er like kjent for å ha avbrutt Michael Jackson på scenen som for musikken med bandet Pulp, kommer til Oslo i sommer.

I november ble det nemlig klart at Cocker igjen har samlet den utgaven av britpop-bandet Pulp som herjet listene på 90-tallet, for igjen å legge ut på turné.

Tegneserielåt

12. august får Øyafestivalen besøk av bandet, kanskje aller mest kjent for låta «Common People», i Middelalderparken. Låta, som også finnes som tegneserie, var en stor radiohit og fikk sine uker på VG-lista i 1995.

Da magasinet Pitchfork kåret 90-tallets beste låter, kom «Common People» på andreplass.

«Vi er mildt sagt stolte over at disse 90-tallsikonene fra Sheffield velger å gjøre en av sine eksklusive sommerkonserter på Øyafestivalen», skriver Øyafestivalen på sine nettsider.

Ville kaste Michael Jackson av scenen

Mange har også kåret hans ravende opptreden på Brit Awards 1996 som noe av det mer bissarre som har skjedd på en scene.

Under Michael Jacksons fremførelse av «Earth Song», komplett med en egen Jesus-figur, rabbi og en gruppe små barn (!), fikk Cocker nok og entret scenen for å avbryte det hele.

I kaoset som oppsto, ble flere barn skadet, og en falt sågar av scenen.

Cocker unnskyldte seg siden overfor barna, men Michael Jackson fikk aldri høre et angrende ord fra Pulp-vokalisten.

Har ikke vært oppløst

Pulp

Pulp var et av de ledende britpop-banda på 90-tallet.

Foto: Promo

Pulp er fra Sheffield og strevde med å få oppmerksomhet på starten av 90-tallet, men plutselig ble et av de største britiske banda. I løpet av få år toppet de blant annet plakaten til Glastonbury-festivalen og spilte på deres pyramidescene to ganger, noe ikke mange andre band har gjort.

Bandet ga ut sju album fra «It» i 1983 til «We Love Life» i 2001. Deretter tok de en pause og har egentlig aldri vært oppløst.

For mange er det albumene «His 'N' Hers» (1994), «Different Class» (1995) og «This Is Hardcore» (1998) som utgjør Pulp sin beste musikalske periode.

Humoristisk hjemmeside

De siste åra har Jarvis Cocker vært soloartist, samt hatt prosjektet Relaxed Muscle sammen med Jason Buckle.

Bandet har laget en humoristisk inngang til sin hjemmeside, der de kommer med spørsmål som «er dette virkelig nødvendig?», «kommer dette til å bli smertefult?», «skjer dette virkelig?» og ikke minst «er dette muligheten til å se det siste, virkelig inflytelsesrike bandet dette landet har kommet opp med?»

I tillegg til å spille på Øyafestivalen skal Pulp denne sommeren også toppe plakaten på store europeiske festivaler som Isle of Wight, Wireless, Primavera og Melt.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters