Hopp til innhold

Program 6

En Opel Corsa får oppgradert seg i Autofil Edition, vi møter en spretten Peugeot, og får en kjøretur utenom det vanlige i en Carver One.

Jan Erik Larssen med Ford GT
Foto: NRK

Nett-TV: Se hele programmet her!  

 

Autofil Edition Spesial

(Se innslaget her)

Jan Erik Larssen mekker bil
Foto: NRK

Dette er den siste bilen vi pusser opp i Autofil Edition Spesial, og turen gikk denne gangen til Cathrine på Gjøvik. Cathrine har vært Autofil hele livet og kjøpte sin første bil da hun var 17½, en hvit Opel Corsa Swing fra 1994. Med forholdsvis lite rust var dette et godt utgangspunkt for Espen Mørk og de andre gutta på Brødrene Haugesten. Ivar Åsland fikk også frie tøyler denne gang, men valgte en litt annen retning på denne bilen enn på Subaru Domingoen til Marit i Ålesund.

Peugeot 207 RC

(Se innslaget her)

Peuget 207 RC
Foto: NRK

Peugeot 207 RC er fra bunnen en lekker og underholdende bil med stor tiltrekningskraft på selektive kjøpere. Den skiller seg ut i mengden av småbiler, og har personlighet. I RC-utgaven forsterkes det meste av hva Peugeot 207 er. Motoren først og fremst, for her har produsenten i samarbeid med BMW utviklet en helt ny 1,6 liters bensinmotor med høytrykksturbo og direkte innsprøytning. Hele 174 hk har de skremt ut av 1600-blokka, 0-100 går unna på 7,1 sek og toppfarten er 220km/t.

Carver One

(Se innslaget her)

Carver One
Foto: NRK

Det er noen kjøreopplevelser som overgår alt annet, og Carver One er definitivt en slik opplevelse! Det er som å kjøre et jagerfly 30 cm over bakken og det føles helt naturlig når den legger seg over 45 grader i svingene. Carver er en nederlandsk konstruksjon som vi først bare hørte rykter om. I 2006 dukket den opp i ferdig utførelse og på kort tid spredte den seg til hele Europa. I dag kan du skaffe deg en Carver på norske skilt, registrert som motorsykkel, men kjøres på bilsertifikat.

Ford GT

(Se innslaget her)

Ford GT
Foto: NRK

I forrige uke fikk vi låne Mustang Shelbyen til en Autofil-fan. Denne uken prøver vi Ford GT, som en annen sjenerøs seer sa seg villig til å låne bort til Tommy og Jan Erik. Det er en del likheter mellom disse bilene, blant annet produsenten, motoren og at de begge er retroversjoner. Forskjellen er at Mustang Shelby er en muskelbil, mens Ford GT sin forgjenger Ford GT 40 har en lang og stolt racingtradisjon med flere seiere i Le Mans. Ford GT var nok også hakket vassere på bane så det var to blide, skallete karer som avsluttet en lang arbeidsdag på Rudskogen.


 

Musikk brukt i programmet

Metamorfose Ambulante - Antonio Pinto & Ed Côrtes - (c) 2003 Editions Milan Music

Come Ray & Come Charles - Michel Legrand & His Orchestra - (c) 1964 Mercury S.A.

Casablanca Gold - Ralph Myerz & the Jack Herren Band - (c) 2006 EMI Music Norway

Soul Bossa Nova - Quincy Jones - (c) 1962 Mercury Records

Sea Groove - Big Boss Man - (c) 2004 18th Street Lounge Music

Tick Tick Boom - The Hives - (c) 2007 No Fun AB

Mango Pickle Down River - M.I.A. - (c) 2007 XL Recordings

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP