Hopp til innhold

Prisdryss over «True Blood»

Suksessoppskrift? Nakenhet og blod.

Prisdryss over True Blood

Sam Trammell (foran) og de andre skuespillerne i «True Blood» på scenen under utdelingen av Scream Awards natt til onsdag denne uka.

Vampyrserien «True Blood» er i sin andre sesong i USA. Natt til onsdag denne uka ble både skapere og skuespillere hedret under prisutdelingen Scream Awards i Hollywood.

Vet du at du kan se de siste seriene fra HBO og BBC gratis her?

Serien vant prisen for beste TV-show, men det mest spektakulære var at hele trekløveret i hovedrollene vant priser. Alexander Skarsgård vant prisen for beste grøsserskurk, mens paret Stephen Moyer og Anna Paquin vant beste kvinnelige og mannlige hovedrolle.

Fjerde avsnitt i serien går i kveld 22.30 på NRK3, og deretter i to uker i vår nett-tv.

Du kan se serien i NRKs nett-tv etter at det er sendt på TV.

– Så mange som mulig nakne

Serieskaper Alan Ball var veldig fornøyd etter utdelingen. Omgitt av kveldens mest prisvinnende ensemble fikk pressen endelig slippe til.

– Hva er suksessoppskriften? spør en kanadisk reporter fra Entertainment Tonight .

– Få så mange mennesker nakne som du kan, og sørg for å la blodet flyte mens de er nakne, sier seriens skaper Alan Ball.

Høythengende pris

Scream Awards er bare inne i sitt fjerde år i Hollywood, men er godt besøkt av kjendisene, og prisen henger høyt blant de som produserer blockbustere innen sci-fi, fantasy og grøssere.

Gikk du glipp av forrige ukes episode av True Blood? Se den her

I år var storfilmer som Alice in Wonderland, Drag me to Hell og Harry Potter og halvblodsprinsen blant vinnerne, og stjerner som Liv Tyler, Harrison Ford, Jessica Alba og Morgan Freeman var prisutdelere.

Også blant vinnerne var det celebert. Særlig gikk jubelen i taket da Johnny Depp vant pris for mest etterlengtede nyinnspilling med filmen «Alice in Wonderland».

Det norske publikum har så langt bare fått se tre episoder av «True Blood». De legges ut i NRKs nett-tv-system etter at de er sendt på TV, slik at du har muligheten til å se dem i to uker etter siste sending. «True Blood» kan du se her (første episode er gått ut av systemet)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.