Hopp til innhold

Prisdryss over «True Blood»

Suksessoppskrift? Nakenhet og blod.

Prisdryss over True Blood

Sam Trammell (foran) og de andre skuespillerne i «True Blood» på scenen under utdelingen av Scream Awards natt til onsdag denne uka.

Vampyrserien «True Blood» er i sin andre sesong i USA. Natt til onsdag denne uka ble både skapere og skuespillere hedret under prisutdelingen Scream Awards i Hollywood.

Vet du at du kan se de siste seriene fra HBO og BBC gratis her?

Serien vant prisen for beste TV-show, men det mest spektakulære var at hele trekløveret i hovedrollene vant priser. Alexander Skarsgård vant prisen for beste grøsserskurk, mens paret Stephen Moyer og Anna Paquin vant beste kvinnelige og mannlige hovedrolle.

Fjerde avsnitt i serien går i kveld 22.30 på NRK3, og deretter i to uker i vår nett-tv.

Du kan se serien i NRKs nett-tv etter at det er sendt på TV.

– Så mange som mulig nakne

Serieskaper Alan Ball var veldig fornøyd etter utdelingen. Omgitt av kveldens mest prisvinnende ensemble fikk pressen endelig slippe til.

– Hva er suksessoppskriften? spør en kanadisk reporter fra Entertainment Tonight .

– Få så mange mennesker nakne som du kan, og sørg for å la blodet flyte mens de er nakne, sier seriens skaper Alan Ball.

Høythengende pris

Scream Awards er bare inne i sitt fjerde år i Hollywood, men er godt besøkt av kjendisene, og prisen henger høyt blant de som produserer blockbustere innen sci-fi, fantasy og grøssere.

Gikk du glipp av forrige ukes episode av True Blood? Se den her

I år var storfilmer som Alice in Wonderland, Drag me to Hell og Harry Potter og halvblodsprinsen blant vinnerne, og stjerner som Liv Tyler, Harrison Ford, Jessica Alba og Morgan Freeman var prisutdelere.

Også blant vinnerne var det celebert. Særlig gikk jubelen i taket da Johnny Depp vant pris for mest etterlengtede nyinnspilling med filmen «Alice in Wonderland».

Det norske publikum har så langt bare fått se tre episoder av «True Blood». De legges ut i NRKs nett-tv-system etter at de er sendt på TV, slik at du har muligheten til å se dem i to uker etter siste sending. «True Blood» kan du se her (første episode er gått ut av systemet)

Kulturstrøm

 • Emil slipper protestlåt med russiske Ekaterina

  Låten som samiske artisten Emil Kárlsen spilte inn med russiske Ekaterina Efremova ble i lys av Russlands invasjon av Ukraina en sterk protestlåt.

  Fredag slipper Kárlsen singelen med tittel på tre språk – «Min áiggis – Ближе, чем кажется (In Our Days – Closer Than it Seems)», spilt inn i kjølvannet av at begge skulle opptre under Barentsrådets toppmøte i Tromsø i november i fjor, det melder NTB. – Tema for låten ble naturligvis farget av begivenheten, med ønske om å bevare fred og gode toner mellom folk og land. sier Karlsen. Videre sier han at det er viktig at vi ikke mister kontakten med de fredelige krefter hos våre nabofolk.

  Samiske Emil Kárlsen slipper det som ble en ekstra aktuell protestlåt sammen med russiske Ekaterina Efronova fra Murmansk. En av verselinjene lyder: "Vi er nødt til å holde den skjøre verden i håndflata vår". Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
  Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
 • Ber regjeringen fjerne taket på den norske ordningen

  Meghan Beaton i Filmkommisjonen mener Norge har verdens minst konkurransedyktige insentivordning.

  Slik den er i dag har Norge en fast pott med penger, eller et tak, som deles ut til noen heldige produksjoner.

  Kulturminister Anette Trettebergstuen sier hun jobber for å fjerne det øvre taket.