Pris til norsk film i Berlin

Den norske filmen, "En ganske snill mann", av Hans Petter Moland, har fått publikumsprisen på Berlin-festivalen.

Hans Petter Moland
Foto: Joel Ryan / Scanpix/AP

Det er en leserjury fra avisen Berliner Morgenpost som har kåret komedien til sin favoritt blant filmene i hovedkonkurransen.

Ved siden av Berliner Zeitung er Berliner Morgenpost den største dagsavisen i Berlin.

"En ganske snill mann" deltar i hovedprogrammet på årets filmfestival i Berlin. Festivalens egne priser, gull- og sølvbjørnene, blir delt ut i kveld.

- Fantastisk morsomt

- Vi fått en overveldende mottagelse av både publikum og presse under festivalen. Å få en publikumspris som dette, bekrefter at filmen både underholder og begeistrer. Det er fantastisk moro når filmen nå skal ut i verden og møte publikum, sier Hans Petter Moland i en pressemelding.

Les også: Moland og Skarsgård i sentrum

Les også: - Forresten, jeg kjenner deg

I filmen har Stellan Skarsgård rollen som en fåmalt mann. Etter å ha sonet 12 år for drap, får han jobb som mekaniker på et verksted. Det store spørsmålet blir om han kommer til å begå et nytt drap.

Video: En ganske snill mann

Video nsps_upload_2010_1_20_18_37_53_1163.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Premiere 19. mars

Foruten Skarsgård er skuespillerne Jannike Kruse, Gard Eidsvold, Jorunn Kjellsby og Bjørn Floberg i Berlin med i filmen.

Filmen er produsert av Paradox v/Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae.

Filmen har premiere 19. mars.

Kulturstrøm

  • Atwood og Evaristo vant Booker-pris

    Margaret Atwood og Bernardine Evaristo har vunnet den prestisjefulle Booker-prisen for bøkene «The Testaments» og «Girl, Woman, Other». Atwood blir den andre kvinnen i historien til å vinne Booker-prisen to ganger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  • A-ha kommer til Stavanger

    A-ha utvider verdensturneen sin og kommer til Stavanger og DNB Arena 24. november 2020. Bandet, som er blant norsk musikks aller største internasjonale suksesser, spiller også i Bodø, Trondheim og Oslo på samme turné.

    a-ha
    Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters