Hopp til innhold

Pris til norsk film i Berlin

Den norske filmen, "En ganske snill mann", av Hans Petter Moland, har fått publikumsprisen på Berlin-festivalen.

Hans Petter Moland
Foto: Joel Ryan / Scanpix/AP

Det er en leserjury fra avisen Berliner Morgenpost som har kåret komedien til sin favoritt blant filmene i hovedkonkurransen.

Ved siden av Berliner Zeitung er Berliner Morgenpost den største dagsavisen i Berlin.

"En ganske snill mann" deltar i hovedprogrammet på årets filmfestival i Berlin. Festivalens egne priser, gull- og sølvbjørnene, blir delt ut i kveld.

- Fantastisk morsomt

- Vi fått en overveldende mottagelse av både publikum og presse under festivalen. Å få en publikumspris som dette, bekrefter at filmen både underholder og begeistrer. Det er fantastisk moro når filmen nå skal ut i verden og møte publikum, sier Hans Petter Moland i en pressemelding.

Les også: Moland og Skarsgård i sentrum

Les også: - Forresten, jeg kjenner deg

I filmen har Stellan Skarsgård rollen som en fåmalt mann. Etter å ha sonet 12 år for drap, får han jobb som mekaniker på et verksted. Det store spørsmålet blir om han kommer til å begå et nytt drap.

Video: En ganske snill mann

Video nsps_upload_2010_1_20_18_37_53_1163.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Premiere 19. mars

Foruten Skarsgård er skuespillerne Jannike Kruse, Gard Eidsvold, Jorunn Kjellsby og Bjørn Floberg i Berlin med i filmen.

Filmen er produsert av Paradox v/Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae.

Filmen har premiere 19. mars.

Kulturstrøm

 • Emil slipper protestlåt med russiske Ekaterina

  Låten som samiske artisten Emil Kárlsen spilte inn med russiske Ekaterina Efremova ble i lys av Russlands invasjon av Ukraina en sterk protestlåt.

  Fredag slipper Kárlsen singelen med tittel på tre språk – «Min áiggis – Ближе, чем кажется (In Our Days – Closer Than it Seems)», spilt inn i kjølvannet av at begge skulle opptre under Barentsrådets toppmøte i Tromsø i november i fjor, det melder NTB. – Tema for låten ble naturligvis farget av begivenheten, med ønske om å bevare fred og gode toner mellom folk og land. sier Karlsen. Videre sier han at det er viktig at vi ikke mister kontakten med de fredelige krefter hos våre nabofolk.

  Samiske Emil Kárlsen slipper det som ble en ekstra aktuell protestlåt sammen med russiske Ekaterina Efronova fra Murmansk. En av verselinjene lyder: "Vi er nødt til å holde den skjøre verden i håndflata vår". Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
  Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
 • Ber regjeringen fjerne taket på den norske ordningen

  Meghan Beaton i Filmkommisjonen mener Norge har verdens minst konkurransedyktige insentivordning.

  Slik den er i dag har Norge en fast pott med penger, eller et tak, som deles ut til noen heldige produksjoner.

  Kulturminister Anette Trettebergstuen sier hun jobber for å fjerne det øvre taket.