Hopp til innhold

Klimaprinsen vil løse klimakrisen

Prins Charles har gjort som Al Gore og laget film om klimautfordringene. Prinsen maner med dette til kamp for å finne en løsning på miljøspørsmålet.

Prins Charles

Prins Charles går til kamp for miljøet.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Filmen ved navn «Harmony», tar i likhet med Al Gores «An Inconvenient Truth» for seg klimautfordringene. Filmen skal vises på NBC i USA til høsten, og er beskrevet som en film med et lett tilgjengelig budskap som maner til rask handling.

På klimatokt i inn- og utland

I filmen er tronarvingen på klimakorstog i Storbritannia og i utlandet hvor han snakker med bønder, næringslivstopper og statsledere. I løpet av filmen kommer prinsen med flere innovative løsningsforslag til hvordan vi kan håndtere klimakrisen.

«Harmony» inneholder også en sekvens der Prins Charles intervjuer Nobelprisvinner Gore i 1988. Al Gore vant både og Oscar for sitt engasjement i miljøet med filmen «An Inconvenient Truth».

Prins og økobonde

Prins Charles og Al Gore

Prins Charles og Al Gore står på samme side i miljøkampen

Foto: TOM HEVEZI / AP

Den 61 år gamle prinsen har vært aktiv i miljøspørsmål i tre tiår, og bruker mye av fritiden til å drive økologisk landbruk. I «Harmony» setter han fokus på hvordan vi kan leve i harmoni med naturen og benytte oss av naturressursene på en måte som er mer bærekraftig enn hva vi gjør i dag.

– Trenger miljøfilmer

Nestleder Marius Holm i Bellona tror filmen kan ha en effekt om den har fokus på løsninger.

– I Norge har miljødebatten dabbet av, så vi trenger nye personer og filmer som tar opp problematikken. Så om filmen er konstruktig og fokuserer på løsninger i stedet for dommedagsprofetier, tror jeg den kan ha noe for seg, mener Holm som tror kjendisfaktoren også kan virke positivt.

– Det er viktig å ha et kjent navn i spissen for slike filmer, men det fordrer at prinsen bruker innflytelsen sin fornuftig og har et klart fokus.

«Harmony» har TV-premiere under NBCs grønne uke i november 2010.

Kulturstrøm