Hopp til innhold

Måtte tvinges av scenen

Prince spilte på Purple Rain-klubben First Avenue.

Prince

Prince startet konserten alt for seint, og måtte tvinges av scenen.

Foto: Mark J. Terrill / AP

Prince på First Avenue i filmen Purple Rain.

Prince kom tilbake og spilte på på First Avenue, der han også var i filmen Purple Rain.

Foto: first-avenue.co.

Les også: 21 konserter i London

Alt om Prince!

Prince ble tvunget av scenen i hjembyen Minneapolis av politiet.

Artisten var halvveis gjennom konserten på nattklubben First Avenue , kjent fra filmen «Purple Rain», da han brått utropte:

- Jeg kommer tilbake

- Autoritetene sier vi må gå av. Vi hører alltid på autoritetene. Jeg lover jeg kommer tilbake, sa Prince til sitt publikum, men kunne skylde seg sjøl for at han ble avbrutt: Klubben stengte nemlig klokken tre, mens Prince ikke gikk på før kvart på tre natt til søndag.

Utenfor klubben var tilstrømningen av skuelystne så stor at det måtte 20 politifolk til for å sperre av området. De måtte jobbe overtid takket være Prince, og offiser E.T. Nelson sier ifølge BBC:

- Loven gjelder alle

- Jeg synes det er svært arrogant av ham å mene at han kan holde oss her på denne måten. Loven gjelder alle.

Politiet ga ham tid til å runde av konserten, som var hans tredje på 12 timer da han dukket opp på hjemmebane i Minneapolis. Første spillejobb på gamle trakter var på et kjøpesenter, der han opptrådte i 45 minutter for å promotere sin nye herreparfyme.

I neste uke slipper Prince sin nye plate som har fått navnet «Planet Earth».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.