Hopp til innhold

Norsk ungdomsfilm vant prestisjepris

Filmen «Keeper'n til Liverpool» vant pris for beste barnefilm under Den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Barnejuryen under filmfestivalen kåret lørdag ettermiddag «Keeper`n til Liverpool» til beste film, og den norske filmen vant dermed årets Krystallbjørn. Filmen fikk også hederlig omtale fra den internasjonale juryen i den såkalt Generation Kplus-konkurransen.

Filmen handler om en smart, 13 år gammel gutt, som må ta i bruk smarte grep for å kapre drømmedama.

Les NRKs anmeldelse av filmen her.

Venter økt salg

Utenlandsansvarlig for spillefilm ved Norsk filminstitutt, Stine Oppegaard, er strålende fornøyd med utmerkelsen:

- Berlin filmfestival er en av verdens største filmfestivaler, og den viktigste arenaen for barnefilm. I år har Norge vært meget godt synlige i Berlin, sier hun.

Hun tror at oppmerksomheten rundt «Keeper’n til Liverpool» vil føre til ekstra internasjonal oppmerksomhet rundt filmen, og føre til både salg og flere festivalinvitasjoner fremover.

Keeper'n til Liverpool

Ask van der Hagen spiller hovedrollen i filmen som har vunnet Krystallbjørnen i Berlin.

Foto: Gaute Gunnari/Euforia Film

- Fengslende

Barnefilmjuryen uttalte følgende i sin begrunnelse:

- Historien er morsom og de unge skuespillerne fengslende. Vi måtte le. En outsider blir en helt på grunn av stor kjærlighet.

Den internasjonale juryen skriver at de «ble imponert av denne fantasifulle og trygge historien om en gutt uten selvtillit, som sliter seg gjennom ungdomstiden på jakt etter kjærlighet og mot. En flott kombinasjon av fint spill, god humor og morsomme drømmesekvenser, holdt denne filmen juryen og publikum fast i sitt grep.»

Manus er skrevet av Lars Gudmestad etter en bok av Lars Mæhle. Regi er ved Arild Andresen og filmen er produsert av 4 1/2 Fiksjon AS av Håkon Øverås og Karin Julsrud.

Skuespillere er blant andre Ask van der Hagen, Susanne Boucher, Andrine Sæther og Fridtjov Såheim.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor