Hopp til innhold

Postkort fra 1958 kom omsider fram

Etter 53 år på veien kom endelig hilsenen til Scott McMurry fram.

Postkort fra 1958 kom omsider fram

Dette postkortet ble sendt fra Chicago på slutten av 50-tallet (se venstre poststempel). I april 2012 kom det fram til den rette adressaten (høyre poststempel).

Foto: Elizabeth Fulcher

«Vi kommer sikkert hjem før postkortet». Mange vil gjenkjenne seg den setningen fra ferier opp gjennom årene, der hilsenen med eksotisk motiv ramler ned i postkassa omtrent samtidig som sommerklærne pakkes ned.

Slik var det også med postkortet Scott McMurrys mor sendte ham, bare at det tok lengre tid, ganske mye lengre tid, på å komme fram til adressaten.

Kortet ble nemlig sendt i 1958, skriver Daytone Beach News Journal, som først skrev om historien som nå spres verden rundt ved hjelp av nyhetsbyrået AP.

Ekteparet McMurry var på ferie i Chicago det året. Der besøkte de Shedd-akvariet, som da var verdens største innendørs fiskesamling, med over 25 000 arter. Trolig falt besøket i smak, og de kjøpte et postkort som de bestemte seg for å sende hjem til sønnen Scott i Virginia.

Lite visste de at det ville bruke rundt 53 år på komme fram.

Brukte Facebook

Og det er ikke postverket Scott McMurry kan takke for at foreldrenes hilsen omsider nådde ham.

Postkortet har trolige befunnet seg på ukjent sted en god del år før det har blitt postlagt i år fra delstaten Michigan. Det dukket så plutselig opp i postkassa til Elizabeth Fulcher i Florida.

Kortet var nemlig adressert til McMurrys barndomshjem, som hadde samme navn som Fulchers gateadresse.

Fulcher brukte så Facebook for å finne McMurry. Ved hjelp av gode venner, skal hun til slutt ha funnet McMurrys nåværende adresse og sendt det til ham. Ikke med vanlig postgang denne gang, men håndlevert av den lokale postsjefen.

Les Fulchers jakt på riktig adressat på hennes Facebook-side.

– Jeg kjente igjen min mors håndskrift umiddelbart, sier McMurry til Chicago-avisen Sun Times.

Han fikk imidlertid ikke gleden av å takke mora for kortet, da hun døde i 1991. Men han takker internett for at kortet omsider kom fram. Hvordan kortet brukte så lang tid på å komme fram, forblir et mysterium.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.