Original Mozart til salgs

Et unikt stykke papir skal under hammeren hos auksjonsfirmaet Sotheby's 18. november. Det dreier seg om det eneste kjente originalmanuset til Mozarts «To Menuetter» fra 1772. Og dermed også til Mozarts tidlige dansemusikk. Det er ventet at Mozarts håndskrevne noteark, som til nå har tilhørt en privat samling, vil bli solgt for opp mot to millioner kroner. Foto av manuset ser du her: Sotheby's

Kulturstrøm

 • Filmstjernen arrestert mange ganger

  Den 81-årige filmstjernen Jane Fonda er lidenskapelig opptatt av klimakampen. Og hun er ikke redd for å bli lagt i lenker for saken.
 • «Helsesista» får dialektpris

  «Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik bruker ålesundsdialekt når hun kommuniserer og når ut til tusenvis av ungdom. Nå får hun Dialektprisen 2019. Prisen deles ut av landsstyret i Norsk Målungdom. Leder i Norsk Målungdom, Gunnhild Skjold, påpeker at Krohn Engvik (40) er opptatt av å bruke et språk som ungdom forstår.

  – At det språket er hennes egen ålesundsdialekt, er viktig for å tydeliggjøre at man ikke trenger å bruke oslodialekt for å nå ut over hele landet, sier leder Gunnhild Skjold i Norsk Målungdom.

  Cappelen Damm presenterer høstens bøker
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix