NRK Meny
Normal

Opera-billetter rives vekk

Sju av ti billetter til høstens forestillinger på Den Norske Opera & Ballett er allerede solgt.

Opninga av operaen i Bjørvika

Billettsalget overgår operaledelsens høyeste forventninger.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Oppsetningene av «Porgy and Bess» og «Don Carlo» er utsolgt, og det er bare få billetter igjen til ballettforestillingen «Tornerose». På denne tiden i fjor hadde Operaen solgt tre av ti billetter, mens i år er sju av ti billetter solgt. Det hører med at det er flere billetter til hver forestilling, og at neste vår er inkludert i salget.

Billettsalget overgår operaledelsens høyeste forventninger.

– Vi har solgt mer på to måneder nå enn vi gjorde på et helt år i det gamle operahuset. Men vi vil ikke overdrive utsolgtmyten heller, det er fortsatt en billett å få til noe, sier operadirektør Bern Bauge til Dagens Næringsliv.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.