Opera-billetter rives vekk

Sju av ti billetter til høstens forestillinger på Den Norske Opera & Ballett er allerede solgt.

Opninga av operaen i Bjørvika

Billettsalget overgår operaledelsens høyeste forventninger.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Oppsetningene av «Porgy and Bess» og «Don Carlo» er utsolgt, og det er bare få billetter igjen til ballettforestillingen «Tornerose». På denne tiden i fjor hadde Operaen solgt tre av ti billetter, mens i år er sju av ti billetter solgt. Det hører med at det er flere billetter til hver forestilling, og at neste vår er inkludert i salget.

Billettsalget overgår operaledelsens høyeste forventninger.

– Vi har solgt mer på to måneder nå enn vi gjorde på et helt år i det gamle operahuset. Men vi vil ikke overdrive utsolgtmyten heller, det er fortsatt en billett å få til noe, sier operadirektør Bern Bauge til Dagens Næringsliv.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitekt først ut

  Reiulf Ramstad åpner serien «In the World of an Architect» på Utzon Center i Ålborg. Prosjektene som stilles ut er fra bygg over hele verden. – Du får møte det norske grunnfjellet og se modeller og tegninger fra den norske stjernearkitekten Reiulf Ramstad og hans rockband av arkitekter, beskriver kreativ direktør Lasse Andersson. Serien skal undersøke hvordan verden inspirerer nordiske arkitekter. Denne første utstillingen står til 26. mai 2019.

  Trollstigen
  Foto: Per Kollstad, Turistvegprosjektet
 • Jazz og opera sammen?

  Her er en italiensk klassiker i en versjon du neppe har hørt før. Håkon Kornstad får det til – på sin helt spesielle måte. SKRU FOR ALL DEL PÅ LYDEN,

  Hele innslaget fra NRK Spillerom hører du her:

 • Foo Fighters til Bergen

  Det amerikanske rockebandet spelar på Koengen i Bergen 27. juni neste år. Det blir deira einaste konsert i Noreg i 2019, ifølge Bergen Live. Foo Fighters besøkte Bergenhus Festning også i 2008. Supportband vert annonsert seinare.

  Fra lydprøvene til Foo Fighters
  Foto: Dave Hogan/Getty Images