NRK Meny
Normal

Opera-billetter rives vekk

Sju av ti billetter til høstens forestillinger på Den Norske Opera & Ballett er allerede solgt.

Opninga av operaen i Bjørvika

Billettsalget overgår operaledelsens høyeste forventninger.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Oppsetningene av «Porgy and Bess» og «Don Carlo» er utsolgt, og det er bare få billetter igjen til ballettforestillingen «Tornerose». På denne tiden i fjor hadde Operaen solgt tre av ti billetter, mens i år er sju av ti billetter solgt. Det hører med at det er flere billetter til hver forestilling, og at neste vår er inkludert i salget.

Billettsalget overgår operaledelsens høyeste forventninger.

– Vi har solgt mer på to måneder nå enn vi gjorde på et helt år i det gamle operahuset. Men vi vil ikke overdrive utsolgtmyten heller, det er fortsatt en billett å få til noe, sier operadirektør Bern Bauge til Dagens Næringsliv.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters