Hopp til innhold

Ny Tolkien

Ringenes Herre-forfatter JRR Tolkien kommer med ny bok - den første på 30 år.

Ringenes Herre
Foto: Pressefoto

Så lang tid har det tatt sønnen Christopher å - ut i fra farens etterlatte notater - snekre sammen "The Children of Húrin", melder Sveriges Radio.

Boka er en ny bit i ringens forhistoriske puslespill, og er det første verket fra Tolkien siden Silmarillion 1977. Også den ble ferdigstilt av sønnen etter forfatterens død i 1971.

Tror på Hollywood-filmatisering

Den britiske avisen The Independent skriver at boka handler om krigerne Túrin og Húrins kamp mot Saurons forgjenger Morgoth. Utenom det er forlaget HarperCollins hemmelighetsfulle når det gjelder innholdet i boka.

Men samtlige Tolkien-eksperter som The Independent har snakket med opplyser at fortellingen inneholder omfattende kampscener som kan bli uimotståelige for Hollywood.

"Vi har grunn til å tro at en av Morgoths siste forbannelser var at alt dette skulle bli film en dag" murrer avisen på lederplass.

"The Children of Húrin" slippes 17.april.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.