Normal

Ny seerrekord for Berlinerpoplene

Da ”Berlinerpoplene” ble sendt på NRK 1 mandag kveld, passerte serien for første gang 1 million tv-seere.

Andrine Sæther spiller Torunn

Andrine Sæther spiller Torunn i Berlinerpoplene.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Den første av de to siste episodene av «Berlinerpoplene» fikk 1.008.000 mennesker til å benke seg ned foran fjernsynsapparatet. Dermed slår dramaserien sin egen seerrekord.

De gode tallene gir NRK 1 en markedsandel på 51 prosent, opplyser NRK Analyse.

Kim og Marit

Edward Schultheiss og Line Verndal som Kim og Marit i Himmelblå.

Foto: Hans Erik Lindbom / NRK

Himmelblå størst

De seks første episodene av «Berlinerpoplene» ble sendt høsten 2007. Da steg seertallene jevnt fra 835.000 seere til 975.000 seere på siste episode.

I fjor høst ble imidlertid «Berlinerpoplene» forbigått av «Himmelblå» med 1.127.000 seere. Men neste mandag har «Berlinerpoplene» mulighet til å gå forbi «Himmelblå» igjen. Da sendes åttende og siste episode av serien som er basert på Anne B. Ragdes romanserie.

Senere i vinter sendes åtte nye episoder av «Himmelblå».

Berlinerpoplene eller Himmelblå? Hvilken serie foretrekker du? Diskuter!

Kulturstrøm

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.
 • Comcast med høyest bud på Sky

  Den amerikanske TV-giganten Comcast har lagt inn det høyeste budet på den europeiske medievirksomheten Sky, opplyser britiske myndigheter. Budkrigen sto mellom Comcast og Rupert Murdochs 21st Century Fox.

  BRITAIN SKY
  Foto: Matt Rourke / AP