Hopp til innhold

Ny plate fra Dimmu Borgir

Et av verdens største black metal-band, norske Dimmu Borgir, er klar med nytt album tidlig neste år.

Dimmu Borgir
Foto: Promo

Lyd:   Hør Dimmu Borgir om deres forrige album

Av sitt siste album ”Death Cult Armageddon” solgte de 100.000 bare i USA, og kom til 2. plassen på VG-lista. Nå er oppfølgeren klar etter ferdig miks i Studio Fredman i Göteborg, melder FaroJournalen.

- Avslappende miksesession

Tidlig i 2007 kommer albumet som har fått tittelen ”In Sorte Diaboli”.

– Etter hva vi kan kalle en rolig og avslappende miksesession, i hvert fall fra et dimmokratisk synspunkt, er "In Sorte Diaboli" er nå klar for mastering, sier gitarist Silenoz til FaroJournalen.

Plata er deres konseptalbum, og skal handle om organisert religion i middelalderen.

- Oppvåkning

– Det er en fyr som jobber som assistent for en prest, og etter en stund oppdager han at han ikke har noe med kristendom å gjøre. Han har en slags oppvåkning, og innser ar han har forskjellige egenskaper og forskjellige krefter, og han lener mer mot den mørke siden, sier Silenoz om albumets innhold.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.