NRKs nettsjef ble «Årets Netthode»

Sindre Østgård, som er sjef for Nye Medier i NRK, ble onsdag kåret til «Årets Netthode» i Norge.

Sindre Østgård er nettsjef i NRK.

Sindre Østgård er nettsjef i NRK.

Foto: NRK

I tillegg til prisen for Årets Netthode, fikk også nysatsingene NRK Ytring og NRK Nyheter Beta hederlig omtale i kategorien Årets Nettprosjekt.

Prisene ble delt ut under årskonferansen til Norwegian Online News Association (NONA) onsdag.

Østgård har vært nettsjef i NRK siden 2009. I juryens begrunnelse trekkes det frem at NRK.no har hevdet seg under hans ledelse gjennom tydelige endringer i bedriftens nettstrategier.

– Dette er utrolig gøy! Alle som arbeider med digitale medier i NRK har jobbet hardt de siste årene for å løfte NRK på nett og mobil. At dette blir sett ute i medie-Norge og at folk setter pris på at NRK utvikler seg på nye plattformer gjennom slik utmerkelser, er veldig inspirerende.

Klare satsingsområder

NRK Nyheter Beta

NRKs nye nettsatsing NRK Nyheter Beta.

Foto: NRK

Juryen har blant annet lagt vekt på at Østgård har fokusert på enkelte synlige satsinger. Dette markeres også ved hederlig omtale til NRKs debatt- og kronikkforum Ytring og NRKs nye løpende nyhetssenter NRK Nyheter Beta.

– Nyhetsformidling ligger i kjernen av oppdraget til NRK, uavhengig av plattform. Stadig flere nordmenn bruker mobil til å oppdatere seg og fordype seg i nyheter. Med NRK Nyheter Beta prøver vi å holde løftet om at vi alltid holder dem oppdatert, også på mobil. Samtidig er det spennende å lansere en tjeneste som vi utvikler sammen med brukerne, basert på deres tilbakemeldinger, forklarer Østgård.

NRK Ytring ble lansert i august i fjor, og har ekspandert kraftig på kort tid. Ukentlig er rundt 100.000 lesere innom nettsidene.

– Ytring er å bidra til aktuell debatt på internett, som i dag har et ufortjent dårlig rykte. Vi vil bidra til god meningsutveksling på nett med velskrevne kronikker og flinke folk som er med og debatterer om viktige saker. Det som er gøy er at Ytring klarer å løfte frem nye stemmer, har blitt så populært og at det når veldig ungt. Det er en frisk ny bidragsyter til den norske offentlige samtalen, sier Østgård.

– Bidrar til god digitaljournalistikk

I løpet av det siste året har NRK.no også lansert en ny spiller for radio og nett-TV som har fått mye positiv omtale og som blant annet vant prisen for «Årets digitale innovasjon» under Nordiske Mediedager i Bergen i mai.

– Det vi har gjort de siste årene er å prøve å samle kreftene om noen av de viktigste kjernetilbudene til NRK. Vi satser på digital journalistikk og det er fint å se at dette gir uttelling ved at folk bruker og liker det vi lager.

– Mange er bekymret for at nett og mobil ikke gir grunnlag for den gode journalistikken, men NRK har som ambisjon å bidra til mye god digitaljournalistikk på det norske nettet, avslutter Østgård.

Kulturstrøm

 • Norges dyreste bok er verdt 2 mill

 • Patruljerte på Facebook

  Fem personer har fått bøter etter at to politibetjenter fra Trondheim «patruljerte» på Facebook i ledige stunder, skriver Adresseavisen. I flere grupper ble det solgt alkohol og tobakk, og politiet satte seg et mål om at gruppene skulle opphøre.

 • Slutt på pausen fra Ocean

  Det har gått tre år siden Frank Ocean ga ut sitt siste album. Nå har hiphopartisten sluppet en ny singel, «DHL», skriver CNN. Låten er den første han har gitt ut siden han kom med «Moon River» med Audrey Hepburn i februar 2018. Sist han ga ut et album var i 2016. Da gikk «Blonde» rett inn på førsteplassen på Billboard-listen (NTB).

  Frank Ocean
  Foto: ANDREW KELLY / Scanpix/Reuters