Har du trøbbel med naboen?

Vi kjefter på hverandres barn, hugger hverandres trær – og hunder blir skutt! NRK søker naboer som krangler til helt nytt TV-program.

Video Nederlandsk program om naboer

Klikk på bildet for å se et klipp fra den nederlandske versjonen av programmet.

Nordisk Film og TV jobber for tiden med en ny TV-serie for NRK der naboer i som har røket i tottene på hverandre skal få hjelp av en nøytral tredjepart.

Konseptet er hentet fra Nederland og skal etter planen starte opp på NRK1.

- Målet er å hjelpe folk før det går for langt, sier Morten Mjønes i Nordisk Film og TV.

Forliksrådene må stadig hyppigere megle i tilspissede konflikter. Haner som galer, trær som skygger for solen og ungdommer som fester; lista er lang over irritasjonsmomenter naboer imellom, og en sjelden gang iblant ender det riktig stygt, som da denne bonden skjøt naboens hund.

Trenger du og din nabo hjelp før det går på liv og helse løs? Send en epost til Morten Mjønes i Nordisk Film og TV på morten.mjones@nordiskfilmtv.com, så tar han kontakt for en uforpliktende prat.

Det eneste kriteriet er at du er i en nabofeide som du (og forhåpentligvis naboen din) vil ha slutt på.

Dere vil få besøk av to kjente og kjære programledere, som også har megler i bakhånd, og sammen skal dere prøve å komme til bunns i konflikten – og løse den. Dersom det for eksempel skulle være noe så enkelt som et gjerde som skal til for å roe gemyttene, vil dere få finansiert dette.

- Det går an å være venner selv om man har kranglet, og det er det vi skal hjelpe folk med, sier Morten Mjønes.

Fristende? Meld deg på!

NB! Det skal nevnes at prosjektet foreløpig er på planleggingsstadiet; beslutningen om hvorvidt det kommer på skjermen, tas over nyttår.

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år