NRK-serie skaper debatt

Skuespiller Bartek Kaminski har fått sin første store tv-rolle, som den polske arbeideren Tomasz i NRK-serien «Kampen for tilværelsen». Men etter bare to episoder har rollefiguren hans fått reaksjoner og skapt debatt blant polakker – både i Polen og i Norge.

Skuespiller Bartek Kaminski har fått sin første store tv-rolle, som den polske arbeideren Tomasz i NRK-serien Kampen for tilværelsen. 
Men etter bare to episoder har rollefiguren hans fått reaksjoner og skapt debatt blant polakker. Både i Polen og i Norge.

Kulturstrøm

 • Maja Lundes julebok på førsteplass

  Maja Lunde og Lisa Aisatos bok «Snøsøsteren» går rett til topps på Bokhandlerforeningens Bokliste for skjønnlitteratur. Det melder nettstedet Bok365. Boka er en litterær julekalender som fortelles i 24 kapitler. VG mente boka var en «uvanlig spennende kalenderbok» og ga den terningkast seks.

 • NRK-BBC-samarbeid vant sølv

  Podkasten «Death in ice valley», om kvinnen som ble funnet drept i Isdalen, er tildelt sølv i Storbritannias store radioutdeling, Arias Radio Awards, for beste nye podkast. Serien er et samarbeid mellom NRK og BBC, og kan høres på NRK Radio.

 • Får portrett på Theatercaféen

  Torsdag ble et portrett av Liv Ullmann avduket på Theatercaféen. Portrettet skal henge i inngangspartiet rett over portrettet av André Bjerke. Pia Tjelta og Kåre Conradi fikk også sine portretter på veggen ved landets hovedscene.

  Liv Ullmann
  Foto: Arendalsuka