Normal

Norwegian Wood + Urørt = Sant

Norwegian Wood og P3 etablerer en egen Urørtscene. Årets Urørt, Matias Tellez er den første som får spille på festivalen i Frognerparken i juni.

Rover spilte på Underwood-scenen i 2007. Foto/Copyright: Arne Kristian Gansmo/NRK.

Hør og stem på bandene her!

Norwegian Wood har gjennom en årrekke hatt en egen "Norwegian Underwood"-scene for nye norske band. Nå inngår festivalen et samarbeid med Urørt, det største nettstedet for uetablerte norske artister.

Artister som ønsker å opptre på festivalen, melder seg på her. Deretter vil en jury bestående av folk fra Norwegian Wood og Urørtredaksjonen plukke ut kremen. Til sammen åtte band får spille foran et potensielt publikum på 10.000 mennesker.

- Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Norwegian Wood. Festivalens talentscene er den mest etablerte og tydeligste i festival-Norge. En opptreden her er en ypperlig mulighet for alle Urørt-artister som vil ut av soverommet, sier P3s musikksjef, Håkon Moslet.

- Vi har lenge sett at P3s opplegg rundt Urørt fungerer veldig bra. Når vi nå slår dette sammen, blir det enklere for band som kan sende demo til ett sted. Det er fint at vi fra nå av ikke må sitte på hvert vårt kontor og gjøre mye av den samme jobben med å arkivere og plukke ut nye band, sier festivalsjef Sten Randers Fredriksen i Norwegian Wood.

Urørt:

P3s nettsted for ny norsk musikk. Så langt har 21 000 artister lagt ut musikken sin her. Bare det siste året er det publisert 17 000 nye låter. I år vant Matias Tellez tittelen Årets Urørt. Tidligere Urørt-vinnere inkluderer Ida Maria, Heroes & Zeros, Side Brok og Ugress.

Norwegian Wood

: En av Norges største festivaler som arrangeres i juni hvert år i Frognerparken i Oslo. Arrangeres for 17. gang fra 12. til 15. juni i år. Blant artistene som har opptrådt på Norwegian Wood er David Bowie, Iggy Pop, Faithless, Gnarls Barkley, Tori Amos, Audioslave og System Of A Down.

De som allerede har sendt demoer til P1:

Urørtredaksjonen vil kontakte dere.

Lenker

 • Her kan du lage bruker på Urørt
 • Norwegian Wood
 • Urørt:
 • Meld deg på her
 • melder seg på her

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix