Hopp til innhold

Norwegian Wood + Urørt = Sant

Norwegian Wood og P3 etablerer en egen Urørtscene. Årets Urørt, Matias Tellez er den første som får spille på festivalen i Frognerparken i juni.

Rover spilte på Underwood-scenen i 2007. Foto/Copyright: Arne Kristian Gansmo/NRK.

Hør og stem på bandene her!

Norwegian Wood har gjennom en årrekke hatt en egen "Norwegian Underwood"-scene for nye norske band. Nå inngår festivalen et samarbeid med Urørt, det største nettstedet for uetablerte norske artister.

Artister som ønsker å opptre på festivalen, melder seg på her. Deretter vil en jury bestående av folk fra Norwegian Wood og Urørtredaksjonen plukke ut kremen. Til sammen åtte band får spille foran et potensielt publikum på 10.000 mennesker.

- Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Norwegian Wood. Festivalens talentscene er den mest etablerte og tydeligste i festival-Norge. En opptreden her er en ypperlig mulighet for alle Urørt-artister som vil ut av soverommet, sier P3s musikksjef, Håkon Moslet.

- Vi har lenge sett at P3s opplegg rundt Urørt fungerer veldig bra. Når vi nå slår dette sammen, blir det enklere for band som kan sende demo til ett sted. Det er fint at vi fra nå av ikke må sitte på hvert vårt kontor og gjøre mye av den samme jobben med å arkivere og plukke ut nye band, sier festivalsjef Sten Randers Fredriksen i Norwegian Wood.

Urørt:

P3s nettsted for ny norsk musikk. Så langt har 21 000 artister lagt ut musikken sin her. Bare det siste året er det publisert 17 000 nye låter. I år vant Matias Tellez tittelen Årets Urørt. Tidligere Urørt-vinnere inkluderer Ida Maria, Heroes & Zeros, Side Brok og Ugress.

Norwegian Wood

: En av Norges største festivaler som arrangeres i juni hvert år i Frognerparken i Oslo. Arrangeres for 17. gang fra 12. til 15. juni i år. Blant artistene som har opptrådt på Norwegian Wood er David Bowie, Iggy Pop, Faithless, Gnarls Barkley, Tori Amos, Audioslave og System Of A Down.

De som allerede har sendt demoer til P1:

Urørtredaksjonen vil kontakte dere.

Lenker

  • Her kan du lage bruker på Urørt
  • Norwegian Wood
  • Urørt:
  • Meld deg på her
  • melder seg på her

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.