Hopp til innhold

Northampton-klovnen snakker ut i lokalavis

Den mystiske klovnen som har lusket i Northamptons gater har gitt sitt første intervju. Nå snakker han ut om hva som ligger bak «sirkuset» som startet for en knapp uke siden.

Mystisk klovn i Northampton

Klovnen forteller at han forstår folks frykt, men at hans intensjon bare har vært å underholde andre.

Foto: Spot Northampton's Clown/Facebook

Den hittil anonyme klovnen har blitt sett bærende på ballonger eller en klovnebamse. Det har vakt stor interesse blant folk verden over. Han har fått sin egen hashtag, #northamptonclown, på Twitter, og er ellers et hett tema i sosiale medier.

I et eksklusivt intervju med avisen Northampton Chronicle & Echo letter han for første gang på sløret, og forteller at han har forståelse for frykten han har forårsaket på kort tid.

– Jeg forstår at folk har blitt ekstremt redd, men intensjonene mine var gode, sier klovnen.

Han ønsker fortsatt å være anonym, men understreker at han bare ønsker å underholde andre.

Overveldet av responsen

Northampton-klovnen er glad for at hans mystiske tilstedeværelse i gatene har bidratt til økt interesse rundt byen.

– Jeg er helt overrasket over reaksjonene dette har fått, og veldig glad for at det har fått så mange til å snakke om Northampton, sier han.

Nå viser det seg å bli vanskelig for ham å holde sin identitet skjult, ettersom folk gjør sitt ytterste for å finne ut hvor han bor.

– Jeg har tenkt å fortsette å dukke opp i byen så lenge folk er interessert, sier han, og legger til at han ønsker å avholde en klovnedag en gang i uken.

På en knapp uke har klovnens egen Facebook-side fått over 133.000 likes. Skal vi tro siden er det en 67-åring som gjemmer seg bak masken. Nils Karge har gjort seg tanker rundt klovnens fødselsdato, og lurer på om det er den engelske skuespilleren Tim Curry som har satt det hele i sving.

(Saken fortsetter etter skjermdumpen)

Northampton Clown, Tim Curry?
Foto: Skjermdump

Vanskelig å lese kroppsspråk

Therese Hansen (28) er redd for klovner. Denne uken ble hun intervjuet av Pål Hovengen Plassen i Norgesglasset, og fortalte hva hun mente om klovnen fra Northampton.

– Jeg kjenner frykt. Alt som er ukjent er litt skummelt. Du vet ikke om han er sint eller glad, og du vet heller ikke kva som foregår i hodet hans. Det er vanskelig å lese kroppsspråket til en som har kledd seg ut, sier hun i radioprogrammet.

Hansen innrømmer at det kan virke teit å være redd for noe så «enkelt» som klovner.

– Men på daglig basis er det jo ingen som har lyst til å drepe meg, sier hun med selvironi.

Ifølge sykehusklovnen Thalia, som spilles av Kristina Kiberg, er det oftest voksne som reagerer mest negativt i møtet med klovner.

– Det tror jeg kankje kan ha noe med hvordan de har møtt klovner tidligere, sier Kiberg i programmet.

– Det svartnet for meg

Therese Hansen husker godt sitt første møte med en klovn.

– Det var på begynnelsen av barneskolen, og noen av de voksne skulle tulle og tøyse med en av de voksne naboene. Vi barna synes det var kjempemorsomt. Han tok på seg en klovnemaske, ringte på døra, og bare stod der. De som åpnet døra ble veldig redde, og det ble jo jeg også, sier hun til Plassen.

På spørsmål om hvordan hun ville reagert dersom hun plutselig skulle støte på en utkledd person på gaten, svarer hun at det har skjedd før.

– Jeg ante fred og ingen fare, og plutselig stod det en person foran meg som hadde kledd seg ut. Jeg ble så redd at det svartnet for meg et øyeblikk. Før jeg visste ordet av det stod jeg på utsiden av bygget jeg hadde vært i, og skjønte ikke hva som hadde skjedd, forteller hun.

Hansen er klar over at en av behandlingsmetodene mot frykt og fobier er eksponering. Hun er likevel ikke sikker på om det er veien å gå med det første.

– Jeg er ikke helt klar for det enda. Sirkus er det siste jeg ville gått på, sier hun.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters