Norsk samlivsdrama kinoklar

Spillefilmen «Sammen alene», som har kinopremiere denne helgen, tar for seg to par som tilbringer en solfylt hyttehelg sammen, ikke uten konflikter. – Et lovende prosjekt som vil mye og får til noe, men ikke alt, skriver filmanmelder Birger Vestmo. Terningkast 3.

Fram den norske filmen "Sammen alene", august 2021.
Foto: Live Kino

Kulturstrøm

 • Gjev pris til filharmonien

  Bergen filharmoniske orkester har vunnet bransjebladet Gramophones pris for årets beste operaplate, ifølge en pressemelding.

  Orkesteret får prisen for innspillingen av Benjamin Brittens opera «Peter Grimes».

  Prisen deles ut i London 5. oktober.

 • Gramophone-pris til Bergen

  Det klassiske tidsskriftet Gramophone har kåret Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av Benjamin Brittens opera Peter Grimes til vinner av den prestisjetunge Gramophone Classical Award for Opera 2021. De omtaler innspillingen som en "spennende, engasjert, nødvendig og teknisk brilliant versjon for vår tid.

 • Ungt stjerneskudd vant i Berlin

  Cellisten Owen Sørby Davis (15) vant Grand Prix under årets YOUNG LUDWIG Youth Music Competition i Berlin. Konkurransen var for fiolinister, cellister og pianister under 20 år. Prisen inkluderer bl a solistoppdrag neste år med Berlinerfilharmonikerne i deres sal i Berlin. Davis er til daglig elev ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.