Hopp til innhold

Norli frykter konkurs

Landets største bokhandlerkjede, Norli, kan gå konkurs. - Det er dramatisk, sier styreleder William Nygaard.

William Nygaard

- Vi trenger ny kapital, sier styreleder William Nygaard.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Norli risikerer å stå ansikt til ansikt med konkursspøkelset dersom ikke DnB NOR og Nordea redder kjeden, skriver Aftenposten.

Trenger ny kapital

Bokhandlerkjeden er i større problemer enn styreleder William Nygaard trodde da han tok over vervet rett før jul. Styret er avhengig av at DnB NOR og Nordea redder Norli.

- Vi trenger ny kapital. Nå står alt på banken, vi gjør det vi kan, sier Nygaard til avisa.

Dersom bankene finner en løsning, blir det trolig forlaget Aschehoug som overtar Norli-kjeden. I dag eier Aschehoug halve selskapet, mens resten er eid av Lauritzen-familien.

Nygaard er imidlertid ikke helt overbevist om at bankene klarer å legge penger på bordet i tide. Alternativet vil han ikke si så mye om.

- Det er dramatisk. Det vil jeg ikke tenke på engang, sier Nygaard.

Legger ned butikker

følge Aftenposten vil fjoråret bli det verste året i Norlis historie, med et underskudd på flere titall millioner kroner.

For å lokke bankene til å godta en finansieringsløsning, har styret vedtatt et lønnsomhetsprogram. Nygaard vil ikke si noe om størrelsen, men Aftenposten mener løsningen vil gi selskapet rundt 40 millioner kroner mer å rutte med i år i forhold til i fjor. I tillegg skal mellom 50 og 75 stillinger fjernes, noe som frigjør 25 millioner kroner.

Importavdelingen og sentrallageret blir lagt ned i år, og Nygaard bekrefter at en håndfull butikker også skal legges ned.

Kulturstrøm