Hopp til innhold

Nordmenn ser på TV som aldri før

Nordmenn så 28 minutter mer TV i februar i år enn i februar i fjor, og denne helgen satt både "Den store klassefesten" og "Himmelblå" nye bestenoteringer.

Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie i Den store klassefesten
Foto: NRK

NRK1 er større i år enn på samme tid i fjor, forteller medieforsker i NRK, Kristian Tolonen.

Medieforsker Kristian Tolonen

Medieforsker i NRK, Kristian Tolonen

Foto: Sjur Sætre / NRK

Tolonen forteller at seertallene generelt er veldig høye. Gjenomsnittlig har vi sett 3 timer og 46 minutter på TV hver dag.

Aldri før har vi sett så mye på TV.

- Februar 2009 er tidenes TV-måned. Nordmenn har ikke sett like mye TV siden TNS tok over målingen i 2000, sier Tolonen.

NRK1 øker

- NRK1 øker også sine markedsandeler for første gang siden høsten 2007, da de store kanalene begynte å miste andeler, sier Tolonen.

Og det er ikke bare NRKs hovedkanal som øker i årets andre måned, både NRK2 og NRK3 øker også i februar, med den følge at alle NRK-kanalene er nesten tre prosentpoeng større i februar 2009 enn på samme tid i fjor.

NRK er dermed nesten dobbelt så stor som TV2 i februar.

Knallhelg for NRK

NRK har hatt en knallhelg når det gjelder seertall. Det mest sendte tv-programmet var som vanlig "Nytt på nytt" med over 1,3 millioner seere. Men på andre og tredjeplass satt Dan Børge Akerøs klassefest og dramaet på Ylvingen nye bestenoteringer med henholdsvis 1,251 og 1,232 millioner seere.

Himmelblå sesong 2

Skuespillerne fra ”Himmelblå”.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Johan Olav Koss og Vegard Ulvangs interne kappestrid lørdag kveld interesserte hele 74,2 prosent av de som så på tv. Noe som er uvanlig høyt. Og med sine 1,251 millioner seere oppnådde Akerøs program sitt nest høyeste seertall noensinne, bare toppnoteringen fra 2001 med 1,452 millioner seere er bedre.

Line Verndal og de andre skuespillerne i "Himmelblå" satt ny seerrekord denne helgen. De slo sin fjorten dager gamle rekord med nesten 40 000 seere, og tok tredjeplassen med over 1,2 millioner seere. På fjerdeplass fulgte finalen i " Mesternes mester " med 1,14 millioner.

Søndagens sportsrevy hadde også over en million seere og la seg like bak TV 2s "Senkveld med Thomas og Harald" som det femte mest sette programmet i forrige uke.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor