Nordisk pris til Jan Grue

P.O. Enquists pris tildeles «en yngre forfatter på vei ut i Europa» med vekt på de nyeste utgivelsene, og er på 5000 euro. Jan Grue begynte med å skrive skjønnlitteratur, men har i sine to siste bøker skrevet selvbiografisk om et liv med handikap. «Jeg lever et liv som ligner deres» (2018) ble nominert til Nordisk Råds pris. Årets bok, «Hvis jeg faller», har fått svært gode anmeldelser.

Jan Grue
Foto: Amne Valeur / norden.org/

Kulturstrøm

 • Sprik i boksalg under pandemien

  Publishing Industry Report for 2020 ble lagt fram på bokmessa i Frankfurt i dag. Tallene viser en betydelig nedgang i boksalget under pandemien i store deler av verden, som Tyrkia (- 31,6 %) og Brasil (- 19,8 %). Andre igjen har opplevd oppgang, som Japan (+ 10,7 %), Italia (+ 8,6 %) og Norge (+ 4,2 %). Andelen digitalt boksalg fortsetter å øke, skriver Bok365.

 • Girl in Red nominert til MTV-pris

  Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14. november.

 • Palmesus forventer røde tall

  Musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand regner med å gå med et betydelig underskudd i regnskapet i år. Det sier festivalsjef Leif Fosselie til Fædrelandsvennen. Festivalen mottok koronastøtte fra Kulturrådet i fjor og fikk et overskudd i 2020 på 14 millioner kroner.

  Leif Fosselie
  Foto: NRK Sorlandet