NRK Meny
Normal

Nico & Vinz rett til topps i Storbritannia

De første norske til å toppe den offisielle britiske hitlisten siden a-ha.

Nico & Vinz

Popduoen Nico & Vinz gjør det bra verden over med sin hitlåt «Am I wrong».

Foto: Tom Øverlie / NRK P3

Nico & Vinz sjarmerer også britene. Superhiten «Am I wrong» stormer til toppen av hitlistene i Storbritannia, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Wow! Tusen takk til våre britiske fans som har gjort det mulig at «Am I Wrong» er nummer én, skriver duoen i en pressemelding sitert i VG.

– Da vi vokste opp i Oslo, drømte vi alltid om å være på toppen av den britiske hitlisten. Nå som det skjer er det helt surrealistisk. Vi er ekstremt takknemlige for at dere har fått det til å skje, fortsetter Oslo-artistene.

29 år siden sist

Osloduoen tok plass nummer én en uke etter at låten ble spilt for første gang i Storbritannia og dyttet «Rude» av Magic! ned som nummer to.

Det amerikanske bandet OneRepublic gikk inn på en tredjeplass med låten «Love Runs Out».

Det er 29 år siden et helnorsk band har klart noe liknende. A-ha toppet listene i Storbritannia med låten «The sun always shines on TV» i januar 1986, og den ble liggende på UK Singles Chart i to uker.

Britenes Official Charts Company gratulerer Osloduoen på twitter:

Laster Twitter-innhold

Fra før holder «Am I wrong» stand på listene i USA der låten fortsatt ligger på fjerdeplass på Billboard. Duoen har liggen på den prestisjetunge singellisten i 16 uker, fjerdeplassen har de beholdt i seks uker.

Osloguttene har besøkt populære talkshow som «The Tonight Show» med Jimmy Fallon, «Good Morning America» og «Jimmy Kimmel Live!».

Turnerer i USA

Samtidig fortsetter de å turnere med superstjernen Bruno Mars i USA.

9. september skal de spille under det tv-sendte arrangementet Fashion Rocks i New York, sammen med kjente navn som Pitbull og Jennifer Lopez.

Nico & Vinz skal også spille under iHeartRadio Music festival i Las Vegas 20. september, sammen med blant annet Coldplay og boybandet One Direction.