NRK Meny
Normal

Nico & Vinz rett til topps i Storbritannia

De første norske til å toppe den offisielle britiske hitlisten siden a-ha.

Nico & Vinz

Popduoen Nico & Vinz gjør det bra verden over med sin hitlåt «Am I wrong».

Foto: Tom Øverlie / NRK P3

Nico & Vinz sjarmerer også britene. Superhiten «Am I wrong» stormer til toppen av hitlistene i Storbritannia, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Wow! Tusen takk til våre britiske fans som har gjort det mulig at «Am I Wrong» er nummer én, skriver duoen i en pressemelding sitert i VG.

– Da vi vokste opp i Oslo, drømte vi alltid om å være på toppen av den britiske hitlisten. Nå som det skjer er det helt surrealistisk. Vi er ekstremt takknemlige for at dere har fått det til å skje, fortsetter Oslo-artistene.

29 år siden sist

Osloduoen tok plass nummer én en uke etter at låten ble spilt for første gang i Storbritannia og dyttet «Rude» av Magic! ned som nummer to.

Det amerikanske bandet OneRepublic gikk inn på en tredjeplass med låten «Love Runs Out».

Det er 29 år siden et helnorsk band har klart noe liknende. A-ha toppet listene i Storbritannia med låten «The sun always shines on TV» i januar 1986, og den ble liggende på UK Singles Chart i to uker.

Britenes Official Charts Company gratulerer Osloduoen på twitter:

Laster Twitter-innhold

Fra før holder «Am I wrong» stand på listene i USA der låten fortsatt ligger på fjerdeplass på Billboard. Duoen har liggen på den prestisjetunge singellisten i 16 uker, fjerdeplassen har de beholdt i seks uker.

Osloguttene har besøkt populære talkshow som «The Tonight Show» med Jimmy Fallon, «Good Morning America» og «Jimmy Kimmel Live!».

Turnerer i USA

Samtidig fortsetter de å turnere med superstjernen Bruno Mars i USA.

9. september skal de spille under det tv-sendte arrangementet Fashion Rocks i New York, sammen med kjente navn som Pitbull og Jennifer Lopez.

Nico & Vinz skal også spille under iHeartRadio Music festival i Las Vegas 20. september, sammen med blant annet Coldplay og boybandet One Direction.

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS