Hopp til innhold

P3s musikksjef: – De har allerede nådd toppen

Den norske duoen Nico & Vinz nærmer seg stadig drømmen om førsteplassen på musikklistene i USA. Denne uken klatrer de opp fra syvende til en fjerdeplass på listene.

Nico & Vinz

KLATRER VIDERE: Nico & Vinz fortsetter triumfferden oppover Billboard Hot 100-lista. Denne uka ble duoen de første nordmennene siden A-ha til å innta en av de fem øverste plassene på lista.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Duoen Nico & Vinz fortsetter å sjarmere amerikanerne.

Nico & Vinz' kjempehit «Am I Wrong» klatret opp fra syvende til fjerde plass på USAs offisielle hitliste, Billboard hot 100.

Til nå har A-ha vært eneste norske gruppe med en låt inne blant de fem øverste på Billboard-lista. Bandet toppet lista med «Take On Me» i 1985.

Det er også toppen de to guttene sikter mot, fortalte de NRK tidligere i vår.

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz da de entret listene.

Flere TV-jobber

Osloduoen er også blitt populære gjester i amerikanske TV-show. Nylig gjestet de «Jimmy Kimmel Live», og omtalte erfaringen som en utrolig opplevelse.

Denne uken har guttene gjestet det amerikanske talkshowet «Kelly & Michael».

Duoen jublet selv over fjerdeplassen på Twitter onsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

Veldig stort

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

NÆR MÅLET: For et år siden sa duoen at målet var toppen av listene. Nå er de så nære at de nesten kan huke av for det, mener Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Foto: NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener utviklingen til duoen, som tidligere kalte seg Envy, er helt utrolig.

– Fra et NRK-perspektiv var det først i januar 2011 at vi listet Envy. At de har gått fra B-lista vår og helt til toppen av Billboard på så kort tid, er veldig stort!

Låten har ligget på topp ti i flere uker, og gjorde kraftige hopp etter at den gikk litt tilbake. Det betyr at den har festet seg i radio- og strømmemarkedet. Det er utrolig morsomt, sier Bugge.

Han har troa på at guttene vil nå målet om å toppe listene.

– Jeg håper de kan gå helt til topps. De sa for et års siden at målet var toppen av listene. Nå er de så nære at de nesten kan huke av for det.

Alt om Nico & Vinz

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters