P3s musikksjef: – De har allerede nådd toppen

Den norske duoen Nico & Vinz nærmer seg stadig drømmen om førsteplassen på musikklistene i USA. Denne uken klatrer de opp fra syvende til en fjerdeplass på listene.

Nico & Vinz

KLATRER VIDERE: Nico & Vinz fortsetter triumfferden oppover Billboard Hot 100-lista. Denne uka ble duoen de første nordmennene siden A-ha til å innta en av de fem øverste plassene på lista.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Duoen Nico & Vinz fortsetter å sjarmere amerikanerne.

Nico & Vinz' kjempehit «Am I Wrong» klatret opp fra syvende til fjerde plass på USAs offisielle hitliste, Billboard hot 100.

Til nå har A-ha vært eneste norske gruppe med en låt inne blant de fem øverste på Billboard-lista. Bandet toppet lista med «Take On Me» i 1985.

Det er også toppen de to guttene sikter mot, fortalte de NRK tidligere i vår.

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz da de entret listene.

Flere TV-jobber

Osloduoen er også blitt populære gjester i amerikanske TV-show. Nylig gjestet de «Jimmy Kimmel Live», og omtalte erfaringen som en utrolig opplevelse.

Denne uken har guttene gjestet det amerikanske talkshowet «Kelly & Michael».

Duoen jublet selv over fjerdeplassen på Twitter onsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

Veldig stort

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

NÆR MÅLET: For et år siden sa duoen at målet var toppen av listene. Nå er de så nære at de nesten kan huke av for det, mener Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Foto: NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener utviklingen til duoen, som tidligere kalte seg Envy, er helt utrolig.

– Fra et NRK-perspektiv var det først i januar 2011 at vi listet Envy. At de har gått fra B-lista vår og helt til toppen av Billboard på så kort tid, er veldig stort!

Låten har ligget på topp ti i flere uker, og gjorde kraftige hopp etter at den gikk litt tilbake. Det betyr at den har festet seg i radio- og strømmemarkedet. Det er utrolig morsomt, sier Bugge.

Han har troa på at guttene vil nå målet om å toppe listene.

– Jeg håper de kan gå helt til topps. De sa for et års siden at målet var toppen av listene. Nå er de så nære at de nesten kan huke av for det.

Alt om Nico & Vinz

Kulturstrøm

 • Hvem vinner Amanda?

  Lørdag kveld er det duket for norske filmpriser under Amanda-showet i Haugesund. Flest nominasjoner har Hans Petter Molands film «Ut og stjæle hester» (10). Nominert for beste kvinnelig hovedrolle er Pia Tjelta, Ine Marie Wilmann og Ines Høysæter Asserson. Herrene som kan vinne er Jon Ranes (bildet), Tobias Santelmann og Preben Hodneland.

  Jon Ranes
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hamar Arbeiderblad hacket

  Ukjente hackere overtok forsida til Hamar Arbeiderblads nettutgave fredag kveld, skriver medier24. Et bilde og teksten «Fuck ISIS - Stop the Waar» møtte leserne. Sjefredaktør Carsten Bleness sier avisa raskt fikk fjernet plakaten, og at de nå jobber med å styrke egen sikkerhet.

 • Operaverden delt om Domingo

  De store operahusene verden rundt avventer videre gransking av påstandene mot tenorstjernen Plácido Domingo om seksuell trakassering. Ni kvinner hevder Domingo har forlangt sex i bytte for oppdrag. Flere kvinner har også uttrykt støtte til Domingo.

  Sexual Misconduct Placido Domingo
  Foto: Bernat Armangue / AP