Hopp til innhold

Nettmøte Exil

Tirsdag kveld kunne du se dokumentaren Exil på NRK1. Emil har brukt fire år av sitt liv til å spille online-rollespill. Les svarene

Morten og Daniel fra Exil

Daniel (16) og Morten (14) er lidenskapelige WoW-spillere og er to av spillentusiastene du møter i Exil.

Foto: Mediamente

Skremt av eget spillforbruk, mener Emil Reber at spill kan fungere som narkotika. Han tvang seg selv til en "clean-cut" fra rollespillet Anarchy Online etter fire år sammenhengde bak tastaturet.

Regissør Erlend Eidsem Hansen mener at alle spillere må være ansvarlige for sine egne valg og at noe av det positive med gaming handler om gleden med å gjøre noe eventyrlig og heltmodig sammen med venner av seg.

Les svarene fra Erlend og Emil

Se dokumentaren Exil her

Svarer flere i dag

Det kom svært mange spørsmål inn til nettmøtet. Ikke alle har fått svar tirsdag kveld, men Erlend og Emil svarer alle i løpet av onsdag.


Dokumentaren ”Exil” ble sendt på NRK1 tirsdag kveld klokka, men du kan se Exil i reprise på NRK Nett-TV.

Emil Reber

Skriv spørsmål til Emil Reber og Regissør Erlend Eidsem Hansen i nettmøte.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Voldsomt engasjement

Da dokumentaren ble presentert på Spiller.no utløste det et voldsomt engasjement i kommentarfeltet på artikkelen. Flere utrykker sympati med Emil og hans likesinnede, mens flere blir veldig provoserte:

Takk skal du faen meg ha Emil, når dette kommer på TV så kan du banne på at hærskarene av velmenende formynderkåte tantepoltikere i både KRF og på sosialistisk side kommer veltende ut og skal ødelegge morroa for alle som ikke lever sitt liv som gode, samfunnsnyttige henholdsvis kristne/sovjetmennesker.

Spiller 26 / Fra debatten

Les også: - Her har jeg sittet i over fire år og råtnet vekk

Delta i diskusjonen på forumet.

Kulturstrøm

  • Madonna gjorde Rio-strand til dansegulv

    – Dette stedet er magisk, sa Madonna foran 1,5 millioner tilskuere på Copacabana-stranda i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro.

    Gratiskonserten lørdag markerte avslutningen på hennes «Celebration Tour». Første konsert var i London i oktober i fjor.

    Den 65-årige superstjernen startet ballet med «Nothing Really Matters» fra 1998. Dette er første gang «Dronningen av pop» har en retrospektiv turné, og hun framfører låter fra karrieren på mer enn fire tiår.

    – Her er vi på det vakreste stedet i verden, sa Madonna og viste til utsikten mot havet, fjellene og Kristusstatuen på en av byens høyder.

    (NTB)

    Madonna avsluttet turneen i Rio de Janeiro lørdag.
    Foto: AP
  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.