Nasjonal jazzscene til Karl Johan

Etter noen turbulente år med mange samarbeidspartnere og lokaliteter, flyttet Nasjonal jazzscene 23.april inn i nye lokaler på Victoria.

Håvard Wiik på åpningsfesten for Nasjonal jazzscene

Håvard Wiik på åpningsfesten for Nasjonal jazzscene

Foto: Terje Mosnes/Dagbladet

I fjor høst fikk jazzpublikummet i Oslo en kalddusj. Etter å ha arrangert konserter i samarbeid med Cosmopolite Scene siden høsten 2005, måtte hovedstadens største jazzarrangør Nasjonal jazzscene finne seg nye lokaler. Gårdeieren sa nemlig opp leieavtalen for å bygge hotell.

En ny vår

Høstdepresjonen er nå avløst av en ny vår for jazzen i hovedstaden. Etter en måneds pause er Nasjonal jazzscene tilbake, denne gang på det gamle teateret Victoria i Karl Johans gate 35. Med det opphører også samarbeidet med Cosmopolite Scene og Nasjonal jazzscene får oppfylt sitt mål om å etablere et selvstendig sted. Miloud Guiderk og klubben hans Cosmopolite åpner over sommeren i nye lokaler i Kulturslottet Soria Moria på Torshov.

Nasjonal jazzscene er imidlertid enda ikke herre i eget hus. Leieavtalen med Thon-gruppen er i første omgang på tre år. Da skal avtalen evalueres, og det finnes en opsjonsavtale på ytterligere syv år. Det jobbes videre med en mer langsiktig løsning.

Richard Bona

Richard Bona

Foto: Ann Iren Ødeby/Najonal jazzscene

Jazz gjennom hele uka

23.april var det åpningsfest med konsert av Håvard Wiik, Guro Skumsnes Moe og Gammalgrass (med Ola Kvernberg og Stian Carstensen). Dagen etter spilte bassisten Richard Bona den første ordinære konserten på den nye scenen. Nasjonal jazzscene tar sikte på å ha konserter 6 dager i uka og noen av artistene som gjester scenen på Victoria utover våren er Beady Belle, Atomic, The Source, Tord Gustavsen Trio og Cecilie Nordby. Hver tirsdag kan man dessuten oppleve unge talenter i konsertserien Uhørt!

Nasjonal jazzscene på NRK

NRK Jazz gratulerer Nasjonal jazzscene med nye lokaler sentralt i Oslo og markerer åpningen med 4 konsertopptak som våre lyttere vil kunne oppleve i "Jazzklubben" utover våren. Dette er konsertene vi skal forevige:

28.04 McFALL STRING QUARTET & THOMAS STRØNEN

29.04 BEADY BELLE

30:04 MOMENT + SOLID

Følg med på nettsida for oppdatering om når konsertene sendes

Kulturstrøm