Hopp til innhold

Mye fest - lite jazz

Kun 15% av haugesundere mener musikken er viktigst under byens jazzfestival Sildajazz, melder Haugesunds Avis

Sildajazz
Foto: Sildajazz

I en undersøkelse foretatt av Norfakta Markedsanalyse AS for Haugesunds Avis har 600 haugesundere, i alle aldre, blitt spurt om sitt forhold til Sildajazz. Resultatet er entydig: Det er folkefesten, ikke jazzen som er viktigst for det store publikum.

Alder og politisk tilhørighet spiller også en rolle for hvor viktig musikken er. Skal vi tro Haugesunds Avis' spørreundersøkelse, blir jazzen viktigere jo eldre og rødere du blir.

LES: Haugesunds Avis' spørreundersøkelse om Sildajazz

Herbie Hancocks "River - the Joni letters"

Herbie Hancock fremførte musikk fra sine to siste album med vokalister på Sildajazz

Foto: pressefoto

Pub til pub

Sildajazz begynte i sin tid som en ren tradjazz-festival med høy party-faktor. Ved å kjøpe et dagskort kunne man ta lysløypa fra pub til pub. Selv om festivalen de senere år parallelt med dette har satset tyngre på konserter i større og mindre format, ser det altså ut som om Haugesunds-publikummet fremdeles foretrekker "gamlemåten".

På årets festival, som gikk fra 6. til 10. august, spilte blant andre amerikanerne Herbie Hancock, Bill Evans og Lee Ritenour, Jan Gunnar Hoff, Beady Belle og Svein Olav Herstad Trio. I tillegg til en mengde band på byens mange mer eller mindre provisoriske utesteder.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.