Hopp til innhold

– Blir MIA-jentene venner igjen?

Det er lovet store doser med kjærlighet, drama og intriger når femte sesong av NRK Super-nettsuksessen «MIA» starter på mandag.

Video sd-mia-sesong5-promo

Sniktitt på hva som skjer med MIA-jentene i sesong 5

I fjerde sesong av NRK Super-serien «MIA» ble vennskapet til Maria, Iben og Alexandra satt på prøve.

MIA-jentene fra NRK Super

MIA-jentene har vokst opp foran kamera og trives godt.

Foto: Su Thet Mon / NRK

– Iben har følt at Marie og Alex ikke har tatt henne på alvor. Hun vil forandre seg selv. Derfor vil hun ikke være venn med dem lenger, forteller Olivia som spiller Marie.

– Det skjer veldig mye spennende i denne sesongen. Det blir ganske mye drama, mye guttegreier og jentegreier, sier Celine som spiller Iben til NRK.no.

Nå må dere ikke si mer om hva som skjer, roper regissøren fra bakgrunnen.

Det er nemlig superviktig å ikke avsløre noe som kan ødelegge seergleden til 60 000 ivrige fans som besøker MIA-nettsiden hver uke.

Men NRK.no har fått lov til å avsløre for våre lesere at «Jenny» kommer til å fortelle noe som vil få stor betydning for «Alexandra» i femte sesong.

Den nye sesongen av «MIA» har premiere på NRK Super på mandag.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Video Intervju med jentene i MIA

VIDEO: Selv om MIA-jentene ikke er lenger er gode venner på skjermen, er det kun smil og latter når Ovidia (Alexandra), Celine (Iben) og Olivia (Marie) møter hverandre igjen på innspillingen av femte sesong.

– Får svar på viktige spørsmål

Prosjektleder Ingvill Marie Nyborg vil heller ikke si for mye om hva som kommer til å skje i femte sesong. Hun lover derimot at seerne vil få på en rekke sentrale spørsmål.

– Vi kommer til å svare på spørsmål rundt noen kjærlighetsforhold som for eksempel om Karl Magnus og Marie blir sammen. Men spørsmålet som alle vil ha svar på er om MIA kommer til å bli venner igjen, sier Nyborg til NRK.no.

– Men jeg kan ikke si noe helt sikkert, ettersom vi jobber veldig tett fra manus til opptak. Vi har ikke skrevet ferdig hele sesong 5 enda, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Video MIA-jentene om å vokse opp foran kamera

VIDEO: Jentene om fansen og hvordan det føles å vokse opp foran kamera

Lidenskapelige fans

«MIA» blir fulgt av over 60 000 seere hver eneste uke. Jentene får stor oppmerksomhet fra folk som kjenner dem igjen fra serien.

– Det er mange som spør om autograf eller lurer på hva som kommer til å skje videre i serien, sier Ovidia (Alexander).

– Det var en gang en jente som spurte om jeg var ekte. Jeg svarte ja, for jeg lever jo, sier Celine og ler.

– Vi er veldig, veldig stolte av jentene våre. De møter på opptak, godt forberedt og med stor ydmykhet – uke etter uke og år etter år, sier prosjektleder Ingvill Marie Nyborg.

– De må være de mest erfarne skuespillerne på 13 år i Norge, men de har klart å bevare seg selv, og har god bakkekontakt alle tre, sier Nyborg.

Nyborg forteller at MIA-fansen er lidenskapelige og nøler ikke med å gi beskjed om det er noe som de liker/ikke liker ved handlingen i serien.

– Det er mange som er veldig sinte på oss fordi MIA har vært uvenner så lenge. Vi har fått mail fra folk har lyst til å komme på NRK og snakke med dem som lager MIA fordi de synes at det har gått for langt, sier Nyborg.

(Arikkelen fortsetter etter bildet)

Ivrige MIA-fans

Ivrige MIA-fans venter spent på sesong 5.

Foto: Skjermdump fra NRK Super

– Kan ikke alltid gi fansen det de vil ha

Prosjektlederen forteller at MIA-redaksjonen følger med på hva fansen er opptatt av og hva de bruker mest energi på å diskutere på NRK Super-nettsidene.

– Betyr det at fansen kan være med å påvirke hva som skjer videre i serien?

– Vi leser alle kommentarene fra fansen hver uke. Men vi kan ikke alltid gi dem det de tror de vil ha. Det blir jo kjedelig for dem i lengden.

– Det er mer interessant om vi holder på spenningen slik at seerne aldri vet når det kommer noe nytt, sier Nyborg.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.